Skip to content

Geen explosieven aangetroffen bij politieactie Graswinkel, bewoners mogen terug naar hun woning

Redactie
23 september 2024 | 16:32

Maandagmiddag- en avond is er een politieactie geweest in de wijk Graswinkel in Weert. Onderzoek leidde de politie maandagmiddag naar een garagebox aan de Graswinkellaan in Weert waar mogelijk explosief materiaal aanwezig zou zijn. In verband met de veiligheid zijn tijdens het onderzoek de bewoners van 17 appartementen tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis in Weert.

Ontruiming

De bewoners van 40 adressen in de directe omgeving is geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De explosieven verkenners van de politie bezig geweest met een onderzoek in de garage. Een ruim gebied werd afgesloten en pottenkijkers werden op afstand gehouden.

Er is opgeschaald naar GRIP1. Brandweer en ambulancedienst kwamen uit voorzorg ter plaatse. Mocht er iets misgaan en een explosie volgen, dan waren de hulpdiensten er goed op voorbereid. Een commando-unit is geplaatst waar de verschillende disciplines grondig overleg voerden.

Politie doet uiterst voorzichtig haar onderzoek

Inmiddels is duidelijk dat er geen sprake is van explosief materiaal in de garagebox evenals de woning. De afzetting is opgeheven en alle bewoners mogen terug naar hun woning.

UPDATES

Update 18.53 uur: De omgeving is vrijgegeven. Volgens de politie zijn er geen explosieven aangetroffen.

UPDATE 17.58 uur: Het is druk op de Graswinkellaan. Veel hulpverleners zijn ter plaatse waaronder; politie, ambulancedienst en brandweer. Bewoners van de omliggende huizen die niet ontruimd zijn moeten binnen blijven. Ondertussen loopt het verkeer vast en staan mensen achter linten te kijken naar wat gaande is.

UPDATE 17.10 uur: Een garagebox is geopend. Specialisten zijn een auto aan het onderzoeken. Mogelijk zitten hier explosieven in. Buurtbewoners wordt gevraagd om niet naar buiten te komen en niet bij ramen te gaan zitten in verband met explosiegevaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie