Skip to content

Woningbrand Kazernelaan Weert

Redactie
26 september 2024 | 6:09

Donderdagmorgen om 5:22 uur brak er brand uit in een woning aan de Kazernelaan in Weert. De brandweer werd opgeroepen en schaalde al snel op naar een middelbrand, zodat meerdere blusvoertuigen konden worden ingezet om de brand te bestrijden.

Woningbrand Weert

Explosie
Het gezin werd door de brandmelder gewaarschuwd en kon zich op tijd in veiligheid brengen. Er werden enkele knallen gehoord en er brak brand uit.

Gewonden
Een bewoner, de vader van het gezin, was nog bij de woning en kreeg veel rook binnen. De andere gezinsleden bleven ongedeerd De vader is door het ambulancepersoneel voor onderzoek meegnomen naar het ziekenhuis. Een politieagent die te hulp schoot ademde ook rook in en is ter plekke behandeld.

Het huis staat volledig in de steigers, maar of de werkzaamheden iets met de brand te maken hebben is nog niet duidelijk. Op ‘X’ meldde de brandweer dat er veel rookontwikkeling is. Zij adviseerden om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Oorzaak
Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in de technische ruimte van het zwembad, in de kelder van de woning. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht.

UPDATES

Woningbrand Kazernelaan

De brand werd op dit tijdstip gemeld bij 112.
05:22

Middelbrand

De brandweer schaalt op naar middelbrand. Een tweede blusvoertuig, een ladderwagen én de officier van dienst worden gealarmeerd
05:27

Houd ramen en deuren gesloten

De brandweer meldt op ‘X’ dat er veel rook vrijkomt. “Blijf uit de rook en houdt ramen en deuren gesloten.
05:41

Team brandonderzoek

Het Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer is opgeroepen voor onderzoek. Team Brandonderzoek (TBO) is (inter)regionaal georganiseerd. Er is een landelijke vakgroep om er samen voor te zorgen dat we ons blijven ontwikkelen en meegaan met de veranderingen bij de brandweer en de maatschappij om ons heen.
06:13

Verkeer

De brand is vooraan op de Kazernelaan. De weg is tijdelijk afgesloten. Het verkeer begint door de start van de ochtendspits hierdoor vast te lopen in de omgeving van de Kazernelaan.
06:25

Bewoner naar ziekenhuis

Een bewoner is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Beide ademden rook in. Een politieagent die te hulp was geschoten ademde ook rook in en is ter plekke behandeld.
06:50

Technische ruimte zwembad

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in de technische ruimte van het zwembad in de kelder. De precieze oorzaak wordt onderzocht.
07:15

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie