Skip to content

Kunstcentrum Weert viert 40 jaar met zwart-wit experiment

Redactie

Stichting Kunstcentrum Weert (SKW) bestaat dit jaar 40 jaar en viert dat op een bijzondere en uitdagende manier – samen met de inwoners van Weert!

Kunstcentrum Weert 40 jaar

Zwart-wit denken is het ultieme versimpelen van de werkelijkheid, waarbij alles wordt teruggebracht tot uitersten. Dit staat lijnrecht tegenover de benadering van kunstenaars, die de wereld juist met een open blik verkennen, meerdere perspectieven bekijken en creatieve oplossingen zoeken.

In een wereld die steeds meer polariseert, gaat SKW de komende weken echter een experiment aan. De kunstenaars stappen in de schoenen van zwart-witdenkers en onderzoeken wat het betekent om enkel in uitersten te denken, zonder ruimte voor nuance, alleen contrast.

Hun vocabulaire bestaat uit woorden als “altijd”, “nooit”, “alles”, “niets”, “vol”, “leeg”, “overal”, “nergens”. Simpel, duidelijk en compromisloos. Maar wat gebeurt er als creatieve geesten zich beperken tot dit rigide wereldbeeld?
Kunstcentrum

Met dit concept verwacht SKW een krachtige en confronterende tentoonstelling te creëren, waarin wordt getekend, geschilderd, geschreven en ruimtelijk gewerkt. De expositieruimte zal volledig getransformeerd worden; kunstenaars werken samen, reageren op elkaars creaties en bouwen een omgeving die steeds meer zwart-wit wordt. Uiteindelijk zal er geen enkel sprankje kleur overblijven.

Meedoen
Bezoekers kunnen zelf ook meedoen. De expositie groeit namelijk gaandeweg, en iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan dit bijzondere experiment. Sluit aan, laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe het is om zonder nuance te werken. Misschien leidt het tot scherpe discussies, verhitte confrontaties – of zelfs een kleine chaos. Wie weet ontstaat er een situatie waarbij men elkaar verbaal uitdaagt of luid discussieert, iets wat normaal niet zou gebeuren… maar tijden veranderen.

Data en locatie:

  • Zondag 6 oktober en 27 oktober, van 11:00 tot 17:00 uur: inloop en deelname aan het creatieproces.
  • Vrijdag 18 oktober, vanaf 10:00 uur: Geert Loijen Graffiti in samenwerking met het publiek.
  • Zondag 3 november, van 11:00 tot 17:00 uur: eindexpositie en verkoop.

Locatie: Gebouw Stichting Kunstcentrum Weert, IJzerenmanweg 15, Weert (Lichtenberg).
Toegang: Gratis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie