Skip to content

Deken zegent alle dieren tijdens de weekmarkt

Op zaterdag 5 oktober kan iedereen zijn huisdieren laten zegenen door deken Honings. Tussen 12.15 en 12.45 uur, tijdens de weekmarkt van Weert, staat de deken klaar bij de ingang van de Dekenale Stadskerk. Of het nu gaat om een goudvis, cavia, konijn, pony, parkiet of schildpad, alle dieren zijn welkom voor een zegening.

Deken zegent alle dieren

Deze ceremonie vindt plaats ter ere van Sint Franciscus, die ons inspireert om de schoonheid van Gods schepping te waarderen en met respect te behandelen. De zegening is bedoeld om ons bewust te maken van het wonder van zoveel mooie dieren en de verantwoordelijkheid die we hebben om hen goed te verzorgen. De gelegenheid wordt georganiseerd rondom Werelddierendag.

Bij slecht weer vindt de zegening plaats achter in de kerk.

Dierenzegening bij Paterskerk
Op vrijdag 4 oktober, Wereld Dierendag, zijn alle huisdieren en gezelschapsdieren ook welkom voor een speciale dierenzegening bij de Paterskerk in Weert. Pater Gerard Heesterbeek, van de Minderbroeders Franciscanen, zal de zegening verzorgen. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler

Advertentie

Advertentie