Skip to content

Weert zet oktober in het teken van jongeren en klimaatbewustzijn

Redactie
1 oktober 2024 | 16:00

Gemeente Weert staat in oktober volledig in het teken van jongeren en klimaatbewustzijn tijdens de derde editie van de ‘Weerter Jongeren Klimaatmaand’. Gedurende de hele maand vinden diverse activiteiten plaats die jongeren tot 27 jaar bewust maken van klimaatverandering en hen inspireren om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Klimaat

Tijdens de derde Jongeren Klimaatmaand worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom de thema’s duurzame energie, circulariteit, natuur en biodiversiteit. Hoogtepunt van de klimaatmaand is ‘Klimaatpraat’ op dinsdag 5 november: een debat voor middelbare scholieren tussen de 15 en 18 jaar over klimaatgerelateerde onderwerpen als landbouw, transport en de energietransitie.

Lizbeth Steinbach, wethouder duurzaamheid en energietransitie: “De gevolgen van klimaatverandering raken ons allemaal, maar vooral de jongere generaties zullen hier de impact van voelen. Met de Weerter Jongeren Klimaatmaand willen we niet alleen bewustwording creëren rondom dit onderwerp, maar jongeren ook handvatten geven om zelf bij te dragen aan een duurzame toekomst. Natuurlijk doen we dit op een leuke en leerzame manier, met een programma waarin we kinderen en jongeren van jong tot oud hopen te bereiken. Zo werken we samen aan een duurzamer en groener Weert.”

Een greep uit de activiteiten die tijdens de Weerter Jongeren Klimaatmaand worden georganiseerd:

  • Maand zonder afval – doe mee aan de uitdaging om gedurende oktober minder afval te creëren. Elke dag vind je hiervoor tips op onsduurzaamweert.nl en de social media kanalen van Ons Duurzaam Weert.
  • Bezoek de klimaattuin van het Natuur- en Milieucentrum Weert of laat je rondleiden op de milieustraat in Weert om meer te leren over recycling en afval.
  • Woon informatieve praatjes bij in de Warm Wonen Winkel over ‘consuminderen’, duurzame mobiliteit of wat je als starter op de woningmarkt kunt doen om je huis te verduurzamen.
  • Timmer een vogelhuisje van resthout uit de gemeente bij Weerterlandhout.
  • Fiets mee met de klimaatfietstocht van het IVN of WeertEnergie en leer hoe we natuur én technische ontwikkelingen nodig hebben om klimaatverandering het hoofd te bieden.
  • Voor basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 vindt een nieuwe editie van de Junior Energiecoach plaats, waarin ze spelenderwijs leren over energie en bewust omgaan met stroom.
  • Middelbare scholieren kunnen zich aanmelden voor Jongeren voor de Toekomst: een initiatief van de gemeente om in gesprek te gaan over klimaatbeleid met jongeren zodat zij hun stem kunnen laten horen voor een duurzamere toekomst.

Bekijk het volledige programma van de Weerter Jongeren Klimaatmaand op de website.

Nationale Klimaatweek
De Weerter Jongeren Klimaatmaand wordt afgesloten met de Nationale Klimaatweek, van 11 tot en met 17 november. Gemeente Weert is ook dit jaar weer Klimaatsupporter, want alleen samen kunnen we zorgen voor een eerlijker, kansrijk en groener Weert. Zet jij je in voor het klimaat en wil je anderen ook inspireren om bewuster te leven? Meld je dan aan als Klimaatburgemeester via de website.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hoe fijn om geen zwerfafval meer te hoeven ruimen. Gemeente Nederweert volgen jullie ook dit grandioze idee. Dat zou SUPER zijn !!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Boxing-Nederweert boksgala aankondiging-1
Voor het eerst in Nederweert
1 oktober 2024 | 19:30
Bekijk hier of jij gewonnen hebt…
1 oktober 2024 | 19:00
20240822-In-de-sportlight-Daisy-Schroyen-
10 vragen aan
1 oktober 2024 | 18:30
Screenshot
Geuns Uitvaartbegeleiding
 
1 oktober 2024 | 17:00

Advertentie