Skip to content

TERUGKIJKEN | Spannende avond in de Raadzaal over o.a. dossier Pinnenhof

Redactie
8 oktober 2024 | 18:45

Stream werkt niet

De vergadering is voor voorlopig 10 minuten geschorst. De livestream doet het niet, en daarom kunnen inwoners niet meekijken vanuit thuis.
19:10

Schorsing

De voorzitter wilde de vergadering heropenen, maar wordt teruggefloten. Inmiddels zijn de fractievoorzitters bij elkaar geroepen.
19:16

De vergadering gaat verder

Het technisch probleem is opgelost. De vergadering gaat verder.
19:24

Applaus

Het is druk in de raadzaal. Vele zijn naar het gemeentehuis gekomen omdat vanavond een besluit wordt genomen over MFA De Pinnenhof. Na twee insprekers was er tweemaal een applaus te horen op de publieke tribune. De burgemeeester laat weten dat dit niet toegestaan is.
19:41

Amendement

Er is door Mark Hoeben (CDA) en Marijn Teunissen (VVD) een amendement ingediend waarin wordt gevraagd een tweede variant voor De Pinnenhof uit te werken binnen een budget van €8,8 miljoen, waarbij gekeken kan worden naar mogelijke aanpassingen zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit van het gebouw. Wethouder Dieteren noemt het eventueel uitstellen de doodsteek voor de Pinnenhof.
20:52

Schorsing

Er is een schorsing aangevraagd. Inmiddels is deze verlengd met een half uur. Naar verwachting gaat de vergadering verder om 21.35 uur.
21:05

D66, GroenLinks en Nederweert-Anders willen andere portefeuillehouder op dossier Pinnenhof

De fracties D66, GroenLinks en Nederweert Anders hebben een motie voorgelegd: ”De raad heeft geen vertrouwen in wethouder Dieteren om dit project tot een goed einde te brengen. Ze verzoeken het college om een andere portefeuillehouder dit dossier op te laten pakken.” Momenteel is er opnieuw een schorsing.
21:38

Wat staat beschreven in de motie

De motie werd door de drie fracties ingediend om dat volgens hen; de informatievoorziening aan de raad ondermaats zou zijn, er door de wethouder onjuiste informatie zou worden gegeven, de wethouder te weinig reflectie zou tonen op het gevoerde proces en ze hierdoor op dit moment geen goed besluit zouden kunnen nemen.”
21:46

Reactie college op voorgestelde motie

De burgemeester geeft een reactie op de voorgelegde motie. ‘’Dit is uw college, en het college gaat over de portefeuilleverdeling.’’
21:54

Aangepast amendement

Mark Hoeben (CDA) leest het aangepaste amendement voor: – Het beschikbare investeringsbudget voor De Pinnenhof te verhogen met €1 miljoen, – Het college te verzoeken binnen een budget van €8,8 miljoen, waarbij gekeken kan worden naar mogelijke aanpassingen zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit van het gebouw. -Het college te verzoeken meer inzicht te bieden in de geldstromen met betrekking tot De Pinnenhof, zoals subsidies, leningen, eigen bijdragen en schenkingen, zodat de financiële haalbaarheid van het project kan worden gewaarborgd. -Het college te verzoeken de raad inzicht te geven in de verschillen tussen de diverse varianten, zoals bezetting door gebruikers, materiaalkeuze en exploitatie, zodat een goed onderbouwde keuze kan worden gemaakt. -De beslissing om in te stemmen met een extra investeringsbijdrage van € 3.544.000,- voor de realisatie van MFA De Pinnenhof op te schorten totdat beide varianten en de bijbehorende financiële onderbouwingen aan de raad zijn gepresenteerd voor verdere besluitvorming ingediend door CDA, VVD, D66, Nederweert-Anders en GroenLinks
22:57

Stemming amendement

Het amendement is aangenomen met 12 stemmen voor en 3 stemmen tegen..
23:03

Motie verworpen

De motie is verworpen met tien stemmen tegen en vijf stemmen voor.
23:07

Op dinsdag 8 oktober om 19.00 uur vergadert de gemeenteraad.

Raadsvergadering

Agenda
Op de agenda staan o.a.:

  • de investeringsbijdrage voor MFA De Pinnenhof
  • het programma Luchtkwaliteit gemeente Nederweert
  • het bestemmingsplan Boeket 33 Nederweert
  • het bestemmingsplan Buitengebied Nederweert 7e herziening

In raadzaal of online volgen
Je bent van harte welkom in de raadzaal. De vergadering is ook live te volgen via de site van de gemeente of op Nederweert24.

Advertentie

3 Reacties

  1. De vergadering is niet te volgen, mooi test beeld. Hebben ze soms wat te verbergen ,en dat we dat niet mogen horen?

  2. Eindelijk tegenwind, hopelijk houden ze stand. Gemeenschapshuis , hoort bij het gemeente huis. Ik hoop dat die drie partijen stand houden . De plaats waar het komt is niet goed, kwa bereikbaarheid, AUB hou stand.

    • Wat een onzin! Altijd een prima ligging geweest. Nooit niemand over geklaagd. Maar laat het maar weer 3 jaar duren, nog veel duurder en verenigingen zullen daar zeker niet blij mee zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_08 Autoambulance in brand Banendijk Nederweert-Eind-2
De bestuurder bleef ongedeerd
8 oktober 2024 | 19:45
Herfstblues Lisette Poell
Een nieuwe bijdrage van Lisette Poell
8 oktober 2024 | 19:00
20240823-In-de-sportlight-Isa-Smeets
10 vragen aan
8 oktober 2024 | 18:30
doneren-kleding-inzameling
Lever jouw oude kleding in bij BS de Zonnehof
8 oktober 2024 | 17:00

Advertentie