Skip to content

Hema Volksloop onder frissere maar toch mooie omstandigheden

Redactie
7 oktober 2024 | 10:00

Na de warme periode van de laatste maanden, werd vandaag gestart met de 523e loop onder wat frissere omstandigheden. Het was even wennen aan temperaturen van 6 graden toen de jeugd voor de 1.3 en de 2.5 kilometer om 9.30 uur startte.

Hema Volksloop

De jeugd liep vandaag tevens hun laatste competitieloop om de Posno- Sport prijzen. Ook bij de senioren was het om 10 uur bij de langere afstanden nauwelijks warmer. Dat werd later wel wat beter toen de zon plotseling doorkwam. Toch genoten alle lopers omdat ze zichzelf heerlijk warm konden lopen in de bossen en langs het water van de IJzeren Man.

Weer diverse jubilarissen
Deze keer geen loper of loopster die 500 keer meegedaan heeft. Het verslaan van het record van Leny Gillessen laat nog wel even op zich wachten. Maar er waren diverse deelnemers die toch weer een aantal keren meegedaan hadden. Jeff Mennen en Bart Jonkers hebben nu beiden tien deelnames achter hun naam staan. Geert Hertogs, die tweehonderd keer heeft meegedaan, en Jack Naus met 300 deelnames, zijn ook zeer trouwe deelnemers. Een geweldige prestatie van vele jaren. Zij werden toch even in het zonnetje gezet door het Team van Hema Volksloop.

Parcoursrecord
Er wordt altijd bijgehouden wie een parcoursrecord verbreekt. Bij de jeugd gebeurt dat veelvuldig. Maar in een van de vorige lopen had Merel Stiekema een record gelopen op 4.0 kilometer voor vrouwen leeftijd 16-39 jaar. Zij verbeterde de tijd met 32 seconden bracht die van 18.11 naar 17.39. Waarvoor zij een aandenken ontving.

Verandering van inschrijflocatie
Na ruim 44 jaar gaan we onze inschrijflocatie wijzigen. Door veranderingen bij Dennenoord hebben zij geen ruimte meer om dienst te doen als startlocatie voor de Hema Volksloop. Daarom hebben we op 3 november bij onze volgende loop een nieuw inschrijflokaal.

Bij Duikvereniging De Peddemoeek op de Kazernelaan 113a 6006 SP in Weert kunnen de voorinschrijvers dan daar iedere eerste zondag van de maand hun nummers afhalen. Tevens is dit ook de locatie voor de lopers die na-inschrijven. Ons advies is dan ook, wie met de auto komt, parkeert deze bij het zwembad de IJzeren Man en volgt dan de bordjes naar de Peddemoeek. Daarna staat ook aangegeven waar de start van de loop is op de Voorhoeve weg. Een korte afstand naar het parcours die de lopers kunnen gebruiken voor in te lopen.

Afsluiten jaar
We zijn alweer met de laatste lopen van 2024 bezig. We sluiten een mooi jaar af met een progressie van het aantal deelnemers. We zijn in de laatste jaren weer naar het oude niveau aan het groeien. Iets waar we trots op zijn. Dit zou ons nooit gelukt zijn zonder de ondersteuning van onze Sponsors. Met name Hema en Posno- Sport, maar ook Activiteitencentrum Gezondheid en ontspanning uit Nederweert en J&J schilder bedrijf uit Budel, die zorgen dat de jeugdlopers tot en met 15 jaar gratis mee kunnen doen.

Ook in 2025 zijn we weer present. Dan organiseren we deze maandelijks loop al 45 jaar. Tot 3 november bij onze volgende loop.

Ook in 2025 zijn we weer present. Dan organiseren we deze maandelijks loop al 45 jaar. Tot 3 november bij onze volgende loop.
Hema Volksloop

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Michelinsterren Flavours en Marrees
”Wat een droom”
7 oktober 2024 | 13:34
Limburgse Paralympiërs feestelijk ontvangen op Provinciehuis
Ook Sam uit Ospel werd hartelijk ontvangen
7 oktober 2024 | 11:46
Screenshot
bij Óngerwaeg in Leveroy ontbreekt een planeet
7 oktober 2024 | 11:00
Hoogspanningsmast-beschadigd-Zandstraat-Kelpen-Oler-2
Nederweert valt ook onder het zoekgebied
7 oktober 2024 | 9:12

Advertentie