Skip to content

Limburgse Paralympiërs feestelijk ontvangen op Provinciehuis

Redactie
7 oktober 2024 | 11:46

De buitengewone prestaties van vier Limburgse Paralympiërs zijn niet ongezien gebleven. Afgelopen vrijdag 4 oktober zijn Chantal Haenen, Noah Mbuyamba, Sam Schröder en Mitch Valize tijdens een feestelijk moment toegesproken door gouverneur Emile Roemer en de Limburgse gedeputeerde voor Sport, Marc van Caldenberg.

Sam Schröder uit Ospel

Eén van de vier Paralympiërs is Sam Schröder uit Ospel. Aankomende zaterdag wordt hij gehuldigd in zijn woonplaats. Meer informatie over de huldiging vind je hier.

Alle vier de sporters hebben stuk voor stuk een mooie prestatie neergezet tijdens de Paralympische Spelen van Parijs. Chantal Haenen won een zilveren medaille bij het handbiken, Noah Mbuyamba een bronzen plak bij het verspringen, Sam Schröder won twee medailles in het tennistoernooi en Mitch Valize twee gouden medailles op de tijdrit en wegrit.

Cheque van vijfduizend euro
Elke sporter ontving een cheque ter waarde van € 5.000,-. Deze cheque is niet vrij te besteden, maar mag worden ingezet om een ánder te stimuleren te gaan sporten. Dit zal in afstemming met de betrokken sporttakplatforms gebeuren. Dit zijn: Limburg Cycling, Limburg Athletics+, de KNLTB en Iedereen Kan Sporten Limburg.

Door de cheques cadeau te geven aan een ander dragen deze Paralympische atleten een extra steentje bij aan een sportieve en inclusieve samenleving en een Limburg waarin iedereen de kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen.

Gouverneur Emile Roemer spreekt de sporters toe op het Provinciehuis in Maastricht

Advertentie

1 Reactie

  1. Voor deze vier kanjers een dikke proficiat


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vollenbroek is gepensioneerd chemicus
7 oktober 2024 | 15:00
Michelinsterren Flavours en Marrees
”Wat een droom”
7 oktober 2024 | 13:34
Screenshot
bij Óngerwaeg in Leveroy ontbreekt een planeet
7 oktober 2024 | 11:00
2024_10_06 Hema Volksloop 2
523e loop onder wat frissere omstandigheden
7 oktober 2024 | 10:00

Advertentie