Skip to content

Terugblik op geslaagde editie ‘De Gezelligste Straat’ 2024

Redactie
12 oktober 2024 | 13:03

De gemeente Nederweert kijkt met trots terug op ‘De Gezelligste Straat’ 2024. Dit jaar ging de eer naar Hoge Notte maar de gemeente prijst de creativiteit en betrokkenheid van álle deelnemers, die ieder op hun eigen en bijzondere manier hebben bijgedragen aan een mooie Burendag. Hieronder een greep uit de vele leuke activiteiten die in de deelnemende straten plaatsvinden.


Hoge Notte: een jaar vol activiteiten
De winnaar van deze editie overtuigde met een zelf ontworpen jaarkalender vol buurtactiviteiten, huis-aan-huis verspreid door de jeugd. Gedurende het jaar brachten deze evenementen de buurt dichter bij elkaar, met een sterke focus op betrokkenheid en samenhorigheid. Naast een buurt-whatsapp maken ze gebruik van een ‘helpende handjes’ app om hulp te vragen en te bieden. Met Burendag stond het speelveld vol met springkussens en toverde een ballonnenvrouwtje een lach op ieders gezicht.

Hoge Notte

Florastraat & Laurierstraat: verbonden als Florierstraat
De Florastraat en Laurierstraat, samen bekend als de Florierstraat, organiseert jaarlijks een buurtfeest, plaatst de buurtboom en zijn actief met buurtpreventie. Ze zetten in op veiligheid, verbinding, letten goed op elkaar en het bankje dient als ontmoetingsplek voor jong en oud.


Florierstraat

Ribesstraat: mooie buurtdag tijdens het EK
De Ribesstraat organiseerde een opruimdag, waarbij pakweg 25 jeugdige bewoners samen de straat schoonmaakten. Dit werd gevolgd door een mini-festival met een stormbaan voor de kinderen, en een barbecue met entertainment verzorgd door de zingende kok én straatbewoner Mike van de Broek.


Ribestraat

Rosa Moorenpad: groen in de buurt
De bewoners van de Domus Bona Ventura hebben samen het Rosa Moorenpad verfraaid met bloeiende struiken, wat de buurt een frisse en groene uitstraling geeft. Het zorgt voor vele positieve reacties van passanten en aangrenzende buurtbewoners.

Moorenpad

Alexiastraat: een eigen nieuwsbulletin
In de Alexiastraat hebben bewoners een eigen krant samengesteld: de ‘Van Drempel tot Drempel Gezét’. De krant geeft een mooie indruk van activiteiten zoals straatbarbecues, deelname aan prijsvragen en de gerealiseerde jeu de boulesbaan.

Alexiastraat

Rendierenlaan: actieve buurt
De bewoners van de Rendierenlaan organiseren regelmatig fietstochten en buurtactiviteiten. Recent knapten ze hun jeu de boulesbaan op, een plek voor gezelligheid en het bedenken van nieuwe ideeën. De straat organiseert zelfs hun eigen nieuwjaarsreceptie waar straatbewoners samen een eerste toost uitbrengen op een mooi en verbindend jaar.

Rendierenlaan


Tiskeswej: samen verder
De winnaar van 2023, Tiskeswej, blijft actief. Ze vierden Burendag bij het picknickbankje dat als eerbetoon aan een overleden buurtbewoner werd geplaatst. Met de cheque van vorig jaar werken ze aan een toegankelijk speelveld voor mindervaliden. Naast de ontmoetingen die er spontaan ontstaan, vond onlangs de jaarlijkse buurtbarbecue met kinderspellen en een quiz plaats. Met Kerst plaatsen kinderen hun zelf geknutselde Kerstbal in de buurtboom.

Tiskeswej


Dankwoord
De gemeente Nederweert bedankt alle deelnemers en ziet hen als inspiratiebron voor andere straten en buurten. Wil jij ook een idee realiseren om de saamhorigheid in jouw straat of buurt te versterken? Neem dan contact op met je buurtbewoners of met de regisseurs leefbaarheid, Lilian Kwaspen en Harold van der Haar. Zij helpen je graag op weg. Je kunt ook gebruik maken van Hoplr om met je buurtgenoten in contact te komen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Nederweert is trots op deze sportieve doorzetter
12 oktober 2024 | 18:09
2024_10_10 De herfstvakantie beleef je in De Groote Peel Marijke Vaes Schroen
Activiteiten voor het hele gezin
12 oktober 2024 | 15:00
Stijn Douven
Stijn doet nu mee met De Muziekwedstrijd
12 oktober 2024 | 14:30
68
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
12 oktober 2024 | 12:00

Advertentie