Skip to content

De herfstvakantie beleef je in De Groote Peel!

De herfstvakantie komt eraan! En Staatsbosbeheer biedt vanaf buitencentrum De Pelen diverse activiteiten voor het hele gezin. Op maandag t/m vrijdag zijn er Herfstexcursies, op zaterdag een Laarzendag en op zondag is het feest op het Kabouterpad in De Peel! Alle activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel.

De Groote Peel

Ontdek de herfst samen met een Peelgids
De Herfst is het seizoen van weer en wind, van prachtige kleuren en aardse geuren. En natuurlijk van paddenstoelen, groot en klein. Ontdek dit prachtige seizoen samen met een Peelgids en doe mee met een Herfsttocht in De Groote Peel. Met leuke opdrachtjes, interessante weetjes en een creatief staartje.

Er zijn herfsttochten op maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 oktober, telkens om 10.30 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind (inclusief stickervel). De excursie is voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Online reserveren kan via de website.

Herfstfeest op het Kabouterpad!
Op zondag 27 oktober is er een Herfstfeest in het Kabouterbos. Dan zijn er voor kleuterkabouters en hun papa’s, mama’s, opa’s weer leuke extra’s op het Kabouterpad te beleven. De muziekkabouters zingen en spelen liedjes, de vertelkabouter vertelt een verhaal, er wordt geknutseld en er is iets lekkers om van te smullen. Meer gaan we nog niet verklappen. Kom zelf maar kijken!

Voor het Herfstfeest op zondag 27 oktober kan je een starttijd kiezen tussen 10.30 en 14.30 uur. Deelname kost € 6,50 per kind (begeleiders hoeven niet te betalen). Reserveren is noodzakelijk via de website. Met het reserveringsbewijs haal je bij het buitencentrum een startkaart, tasje en rode muts op en daarmee kan je op pad.

Laarzendag in het Nationaal Park De Groote Peel
Op zaterdag 26 oktober is het Laarzendag in de nationale parken van Nederland. Die dag is er extra aandacht voor het water en alle uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt. In Nationaal Park De Groote Peel kan op laarzenexpeditie of een klimaatwandeling maken met de boswachter. Beide excursies starten vanaf het buitencentrum De Pelen. Voor meer informatie, kijk hier.

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de inpandige Peelkiosk ‘Buitengewoon Lekker’ en op zondag in de Peelboerderij kan je genieten van een hapje en drankje. Voor meer informatie kijk op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Nederweert is trots op deze sportieve doorzetter
12 oktober 2024 | 18:09
Stijn Douven
Stijn doet nu mee met De Muziekwedstrijd
12 oktober 2024 | 14:30
Hoge Notte
Een greep uit de vele leuke activiteiten
12 oktober 2024 | 13:03
68
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
12 oktober 2024 | 12:00

Advertentie