Skip to content

Inwoners Nederweert zien toekomst De Pinnenhof in voormalige Rabobank

11 oktober 2024 | 11:38

Afgelopen dagen kregen lezers van Nederweert24 de kans om hun mening te geven over de huidige stand van zaken rondom het dossier De Pinnenhof. Na het besluit van de gemeenteraad om het plan terug naar de tekentafel te sturen, vroegen wij onze lezers om hun inzichten te delen. In totaal hebben 645 mensen het formulier ingevuld.

Dossier De Pinnenhof

Dinsdag 8 oktober besloot het merendeel van de gemeenteraad van Nederweert dat De Pinnenhof terug moet naar de tekentafel. Er moeten meerdere varianten komen waarbij minimaal één variant past binnen het budget van €8,8 miljoen.

Meerdere varianten onderzoeken
Uit de enquête blijkt dat het merendeel van de Nederweertenaren het eens is met het besluit om meerdere varianten voor De Pinnenhof te onderzoeken. Maar liefst 73,6% van de respondenten steunt dit besluit. Hiermee lijkt er breed draagvlak te zijn voor het opnieuw bekijken van de plannen.

Leidt vertraging tot problemen bij verenigingen?
Een groot deel van de respondenten maakt zich zorgen over de vertraging in het proces. 80,2% van de ondervraagden verwacht dat de vertraging problemen veroorzaakt voor de gebruikers die nu zijn verspreid over tijdelijke locaties. Truus Moris van KBO St. Lambertus en Harm Kuijpers van VV. De Pinmaekers maakten tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdag gebruik van hun spreekrecht. Het KBO luidde zelfs de noodkreet. ”We zitten momenteel in een noodopvang, en dat met hoofdletters,” waren onder andere de woorden van Morris. V.V. De Pinmaekers maakt zich zorgen over de bezoekersaantallen die ze normaal gesproken ontvangen, maar die nu niet haalbaar zijn op de tijdelijke locaties. Daarnaast is er sprake van geluidsoverlast, al doen ze hun best om dit zo veel mogelijk te beperken.

Tijdelijke heropening van het oude pand?
Nu de sloop en nieuwbouw van De Pinnenhof is vertraagd, vroegen we ook of het oude pand tijdelijk weer in gebruik genomen moet worden totdat er meer duidelijkheid is. Hierover zijn de meningen verdeeld, maar 57% van de respondenten geeft aan dit een goed idee te vinden.

64,4% wil De Pinnenhof op andere locatie
Een significante groep van 295 van de 645 respondenten gaf aan De Pinnenhof graag te willen zien bij de voormalige Rabobank aan het Raadhuisplein. Andere locaties die we meermaals voorbij zagen komen waren; Het terrein waar de voormalige Boerenbond gevestigd was, de kerk in Budschop, ergens in de omgeving van De Bengele en Zaal Centraal.

Uit deze enquête blijkt dat veel inwoners van Nederweert betrokken zijn bij het dossier rondom De Pinnenhof. Hoewel de meesten het eens zijn met het besluit om het plan opnieuw te onderzoeken, is er ook bezorgdheid over de gevolgen van de vertraging voor de huidige gebruikers.

Wat vind jij van deze resultaten? Laat het ons weten in de reacties!

Advertentie

18 Reacties

  1. De voormalige rabobank is een
    perfecte locatie, de blikvanger
    als je Nederweert binnen rijdt.

    • Super plek met vele mogelijkheden en zeker voor 8,8 miljoen om eea aan te passen/ te veranderen! Tevens een oplossing voor de huidige leegstand.

    • hellemaal eens voor rabobank

  2. De Pinnenhof laten waar die staat, maar wel nieuw. Van de Rabobank een algeheel zorgcentrum maken, waar diverse disciplines bij elkaar komen.

  3. Top locaties de Rabobank.En ook goed voor de ondernemers.

  4. Belachelijk plan. Bouwen die pinnenhof voor het te laat is! #stemmingmakerij

  5. Rabobankgebouw is uitstekende locatie vlak bij voorzieningen, parkeren en ov. Het gebouw is niet oud, dus qua energie zuinig. Niet gebruiken is kapitaalvernietiging.

  6. We vroegen het aan ChatGTP (kost een stuk minder dan alle die dure adviesburo’s van de gemeente, dat levert een flinke besparing op!):
    Vraag: Wat is de beste locatie voor gemeenschapshuis de Pinnenhof in Nederweert?
    ChatGPT antwoordt:

    De beste locatie voor gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert hangt af van verschillende factoren zoals toegankelijkheid, beschikbare ruimte, parkeergelegenheid en de behoeften van de lokale gemeenschap. Op basis van de huidige situatie is De Pinnenhof gevestigd aan de Kapelaniestraat 4 in het centrum van Nederweert. Dit is een gunstige locatie omdat het centraal gelegen is, dichtbij andere voorzieningen zoals winkels en openbaar vervoer.

    Hier zijn enkele redenen waarom dit een goede locatie is:

    1. Centraal in het dorp: Dit maakt het gemakkelijk toegankelijk voor inwoners uit verschillende wijken.
    2. Parkeergelegenheid: Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt, wat belangrijk is voor bezoekers van evenementen en activiteiten.
    3. Voldoende ruimte: De locatie biedt ruimte voor verschillende zalen en activiteiten, wat essentieel is voor een multifunctioneel gemeenschapshuis.
    4. Bekendheid: De Pinnenhof is een bekend en gewaardeerd gemeenschapshuis in Nederweert, en deze locatie is goed ingeburgerd in het leven van de bewoners.

    Mocht je echter op zoek zijn naar een eventuele nieuwe locatie voor De Pinnenhof, dan zouden de volgende criteria belangrijk zijn:

    1. Nabijheid van woonwijken en goed bereikbaar via hoofdwegen.
    2. Beschikbaarheid van parkeerplaatsen en toegankelijkheid voor mindervaliden.
    3. Voldoende ruimte voor groei of uitbreiding van faciliteiten.
    4. Ligging in de buurt van andere centrale voorzieningen zoals scholen, het gemeentehuis, of sportverenigingen.

  7. De Rabobank is de enige logische oplossing, natuurlijk.
    Optie 2: Rabobank wordt gemeentehuis, en huidige gemeentehuis wordt gemeenschapshuis, evt zelfs het fysiocentrum erbij betrekken, en voor fysiocentrum een oplossing zoeken icm de groepspraktijk.
    Huidige pinnenhof plat, 2 of 3 laags bebouwen, grotendeels in eigen beheer, en winst uit verkoop investeren in ombouwen van Rabobank gebouw.
    De destijds ‘positieve’ beoordeling voor herbouw Pinnenhof op de oude locatie is een ratjetoe van bij elkaar gepuzzelde net-wel-net-niet opties. Parkeergelegenheid is het grootste issue. Notabene het parkeerterrein bij de Jumbo was 1 van de ‘oplossingen’ wat betreft parkeergelegenheid. In theorie ja, in de praktijk zijn er veel gebruikers moeilijker mobiel, en die zouden dan zomer/winter/zon/regen wekelijks 840+m (×2) moeten afleggen.
    Daarnaast nog vele andere twijfelachtige uitkomsten; capaciteit stroomnet is er 1 van. Generatoren 24/7 voor enkele jaren is niet eens een betrouwbare oplossing.
    Ook een niet onderbouwd omzetplan waar nonchalant tot wel 20x hogere gebruikerskosten worden gesteld, terwijl de verenigingen grotendeels draaien op vrijwilligers en deels vergoed worden uit gemeenschapspotje (vestzak-broekzak dus) is erg kortzichtig.

    En dan de onverwachte mededeling van 1e op andere dag dat er een miljoenen-tegenvaller schuilt, er tóch nog wat dure extra m2 bij moesten… terwijl week daarvoor alles nog volgens plan verliep.
    Ik ga niet op de persoon spelen, maar er is duidelijk sprake van een regisseur wat dit allemaal boven de pet gaat. Het kán dat dat onbedoeld zo gelopen is, maar dan is een pas op de plaats de enige juiste keuze. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

    En verder: denk aub minder megalomaan. Een beweegbaar podium vind je niet eens in de meeste gerenommeerde theaters.
    Bouw het mooi, functioneel, toekomstbestendig maar houd het normaal. Het is geen wedloop tov bijv Oranjerie of Munttheater. Of erger: Poort van Limburg 2.0

    • Heel logisch, zo zou de hele gemeenteraad ook moeten denken.

  8. En omdat dit allemaal betaald moet worden, verhogen we toch de OZB met 5%.

  9. Ik heb de voorkeur en voordelen van het Rabo gebouw al eerder aangegeven.
    De verdere voordelen zijn het plein voor het Gemeentehuis veel beter benutten, te beginnen met de markt op woensdag nieuw leven in blazen meer kleine evenementen, een ijsbaan voor de jeugd rond Kerstmis.
    Midden tussen de Kermis een MFA.
    Allemaal verdiensten voor de nieuwe Pinnenhof.
    Het Horeca plein en verenigingen erbij betrekken met nieuwe ideeën.
    Als het goed aangepakt word ontstaat er zeker van alles, maar niet daar in die dooie hoek waar nu de oude Pinnenhof ligt.

  10. Meneer G van Pol, niet alle andere ideeën van anderen overnemen, dat is niet netjes,
    Fijn weekend

  11. Als we samengaan met Weert, komt het gemeentehuis vrij. Met een paar kleine aanpassingen heb je een mooie Pinnenhof

  12. Waarom wordt er niet gekeken voor de verenigingen om tijdelijk uit te wijken naar de Grand Madeira. Daar is ook alles en goede parkeerruimte.

    • Staat de Madeira leeg dan?? Of denk jij dat de Madeira leeg staat?

  13. Verbouwing is goed koper dan de oude
    Pinnenhof slopen en nieuwbouw zetten.
    De rabobank voldoet nog aan alle normen.
    De rabobank is de beste locatie en licht cenraal.

  14. Ben voor de Pinnenhof
    Waarom?
    x Eigendom gemeente (Hoeft niet aangekocht te worden wat
    veel tijd en geld kost)
    x Mensen van Domus, 3lelies enz.hoeven geen 600m x2 te
    lopen
    x Parkeergelegeheid genoeg (is voorheen nooit een issue.
    x Verengingen hoeven niet nog langer in nood locaties te
    zitten.
    zitten.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie