Skip to content

Zaklamprondleidingen door de molens van Stramproy

Redactie
15 oktober 2024 | 8:00

Op 26 oktober wordt het weer spannend in Stramproy rond de molens Sint Jan en De Nijverheid. Tijdens de “Nacht van de Nacht” worden de lichten gedoofd en kunnen we genieten van de molens onder de sterren en in het maanlicht.

Zaklamprondleidingen Stramproy

De molens zijn normaliter tijdens de avonduren mooi verlicht, maar tijdens de nacht van de nacht blijft de verlichting uit. Vanaf zonsondergang zal een duistere en mysterieuze sfeer over de oude molens vallen. Hier en daar zullen de molens zijn versierd met een vleugje Halloween. Wie durft mag via de steile trappen een kijkje binnen nemen. Een rondgang door de molens in de duisternis, met slechts een zaklampje als hulpmiddel, is een bijzondere belevenis.

De molens zijn geopend vanaf 18.21 uur (tijdstip zonsondergang) tot 21.00 uur. De zaklamprondleidingen zijn gratis. Kinderen mogen alleen mee als ze zelfstandig kunnen traplopen onder begeleiding van een volwassene (één begeleider per kind). Deelnemende molens zijn de Sint Jan (Molenweg 16) en De Nijverheid (Veldweg 54).

Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd door Natuur- en Milieuorganisaties. Op deze avond en nacht doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Te veel licht ’s nachts is niet gezond voor mens en natuur. Het zorgt voor hinder, slaapproblemen en stress. Vogels, nachtvlinders en vleermuizen hebben er last van. Planten groeien minder goed. En de sterren kun je veel slechter zien.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Creatieve-expressie-met-Emmy-van-de-Venne-in-Toon-Hermans-Huis-Weert
Delen van liefde voor kunst
16 oktober 2024 | 10:00
Koninklijke-erepenning-voor-fanfare-Ellona-uit-Ell-Johan-Horst-15
Een bijzondere muzikale reis
16 oktober 2024 | 8:43
2024_10_15-Brandweer-op-pad-vanwege-brandalarm-bij-De-VLiK-in-Ospel-1
Brandweer kon al snel huiswaarts keren
15 oktober 2024 | 22:57
Wild-Bi-j-Siem
Een heerlijk avondje ‘saame’ uit
15 oktober 2024 | 21:00

Advertentie