Skip to content

Kom met je kleuters naar de kabouters in De Groote Peel!

Twee keer per jaar is het feest op het Kabouterpad bij buitencentrum De Pelen! Zo ook op zondag 27 oktober. Waarom? Omdat het herfst is natuurlijk! Want de herfst is hét favoriete seizoen voor deze kleine Peelbewoners. Zin om mee te feesten? Lees dan snel verder…

De Groote Peel

Kabouters spotten in De Groote Peel
Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken regelmatig sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is er een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts volgen ze de gekleurde paaltjes en doen kabouteropdrachten. De opdrachten zijn actief, creatief en speciaal voor kleuterkabouters en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om samen lekker bezig te zijn. En dan maar hopen dat je kabouters tegenkomt!

Herfstfeest op het Kabouterpad!
Op zondag 27 oktober is het extra gezellig op het Kabouterpad want dan vieren de kabouters hun Herfstfeest. Onderweg kom je ‘echte’ kabouters tegen. De welkomkabouter kleurt je wangen rood en maakt je ‘kabouteroutfit’ compleet! Er is iets lekkers om te smikkelen en te smullen, bij de knutselkabouters maak je een superleuk knutselwerkje, de vertelkabouter vertelt een verhaal en je kan lekker zingen en dansen met de liedjeskabouters. O ja, er is ook een heel bijzonder paard… of ja, ís het wel een paard? Reserveer snel een kaartje en laat je verrassen!

Je kunt het Kabouterpad elke dag lopen met een tasje en materialen die verkrijgbaar zijn bij de balie van het buitencentrum De Pelen. Maar let op: voor het Kabouterfeest op 27 oktober moet je online reserveren via deze link. Deelname kost € 6,50 per kind, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Je kan zelf een starttijd kiezen tussen 10.30 en 14.30 uur. Met het reserveringsbewijs haal je bij het buitencentrum een startkaart, tasje en rode muts op en daarmee kan je op pad.

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en op zondag in de Peelboerderij kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel en is elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie, kijk op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie