Skip to content

Ria Geuns-Scheffers: ‘Neuropathie went nooit, maar hoort nu bij mijn leven’  

Ria Geuns-Scheffers (66) uit Nederweert-Ospel kreeg na chemobehandelingen tegen borstkanker in 2022 last van neuropathie. Bij Ria uit zich dat door felle pijn, tintelingen in handen en voeten en verlies van spierkracht. ‘Het is er altijd maar overdag heb je afleiding en daardoor voel je het minder. In de nachtelijke uren heb je die afleiding niet en voel je de pijn en de tintelingen het meeste. Paracetamol is al enkele jaren mijn beste vriend, maar dan vooral tegen de artrose’, aldus Ria.

Toon Hermans Huis Weert

Wat is neuropathie?
Neuropathie is een zenuwziekte die vaak optreedt na chemobehandelingen. Veel kankerpatiënten hebben er na de behandeling last van. Ook wanneer zij van de ziekte zelf genezen zijn verklaard. Het Toon Hermans Huis Weert en omstreken organiseert op woensdag 13 november een speciale avond met als thema Neuropathie. Sprekers zijn die avond Dr. Michel Wagemans (pijnarts in het Reinier de Graaf Gasthuis, Delft) en Tom van Dasselaar (arts-onderzoeker Pijngeneeskunde in het LUMC, Leiden). 

Tijdens deze avond in Theater “De Huiskamer” bespreken zij hoe deze vorm van neuropathie ontstaat en welke klachten daarbij kunnen passen. Daarnaast gaan zij uitgebreid in op mogelijkheden om verschillende klachten te bestrijden. Ook horen zij graag verhalen en ervaringen uit de zaal en is er ruimte om met elkaar tips en tricks te delen, die je zelf kan toepassen. 

Interview Ria Geuns-Scheffers
Ria Geuns-Scheffers, die jarenlang gastvrouw was in het Toon Hermans Huis Weert, zal in het begin van de avond kort worden geïnterviewd over wat neuropathie voor haar betekent. Hoe het haar leven beïnvloedt. Maar ook hoe zij steeds weer opnieuw samen met haar naasten positief in het leven staat en samen met hulpverleners naar oplossingen zoekt. ‘Wandelen is altijd onze hobby geweest en nog steeds. De afstanden zijn inmiddels een stuk korter, maar samen met mijn man probeer ik er toch zoveel mogelijk op uit te trekken. Voordat we aan de wandeling beginnen, neem ik allerlei voorzorgsmaatregelen. Mijn voeten omwikkel ik met wandelwol en ik gebruik bamboesokken zonder naden. Ik bezoek ook de borstkanker-contactgroep in het Toon Hermans Huis Weert. Dat geeft me ook veel steun. Ik laat de neuropathie zo weinig mogelijk mijn leven beheersen’, aldus Ria. 

Praktische informatie
Datum en tijd: Woensdag 13 november, aanvang 19.00 uur.
Locatie: Theater de Huiskamer, St. Raphaëlpad
Aanmelden: administratie@toonhermanshuisweert.nl of bel 0495 – 541 444
Bijdrage: De toegang is gratis

Advertentie

2 Reacties

  1. Heel fijn dat deze ziekte besproken wordt, ik herken de klachten. Zelf ben ik een aantal jaar geleden ook gediagnosticeerd met neuropathie. Ik kom graag naar deze avond.

  2. Ria wat ben ik trots op jou elke keer weer de moet op pakken en door gaan je heb geen ander keus


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie