Skip to content

Open dag bij Stichting Gezond Ontspannen in Nederweert

Wat bij velen beter bekend is als Trinkenshof, is tegenwoordig Stichting Gezond Ontspannen. Deze stichting bestaat inmiddels uit een mooi team van vrijwilligers en er zijn meerdere faciliteiten bijgekomen. Hier willen ze iedereen natuurlijk graag meer over vertellen. Iedereen is dan ook uitgenodigd om op zondag 20 of 27 oktober een kijkje te komen nemen en te zien wat er zoal allemaal mogelijk is om heerlijk te ontspannen.

Stichting Gezond Ontspannen

Voor welke therapieën en behandelingen kun je terecht bij Stichting Gezond Ontspannen?

  • Het Muziekwaterbed-therapie is voor mensen met of zonder een geestelijke en/of lichamelijke beperking, welke door middel van zintuiglijke waarneming verlichting geeft. Het licht, geluid en muziekkeuze zullen op de individu worden afgestemd. Het zorgt voor ontspanning, gewoon even je hoofd leegmaken en volledig tot jezelf komen.
  • Er is een Zoutcabine, zout is een essentieel ingrediënt in het leven en wordt het al eeuwenlang gebruikt voor diverse therapeutische en medicinale toepassingen en dit kan de nodige verlichting geven.
  • De Infraroodcabine geeft mensen met spierpijn, gewrichtspijn, artrose de nodige verlichting Ook voor mensen met huidproblemen zoals bijv. psoriasis, eczeem, acne, etc. heeft de infrarood straling een positieve werking en zullen dan ook vermindering ervaren van klachten.
  • Men kan genieten van een Voetreflexbehandeling, het is een eenvoudige maar daarom niet minder effectieve natuurgeneeskunde therapie, die bestaat uit het masseren van reflexzones op de voet met als doel evenwicht te brengen in lichaam en geest.
  • Een Chakrahealing kan men 1 op 1 ervaren. Alles is energie en jij bestaat uit energie, maar energie is niet alleen om te lopen en te praten Energie is ook om te denken, te voelen en te genieten. Je Chakra’s regelen dat allemaal!
  • Bij een Klankhealing sessie wordt gebruik gemaakt van diverse instrumenten. Ieder instrument maakt zijn eigen muziek en daarbij komt een trilling vrij. Deze trilling zet ons lichaam in beweging, aangezien ons lichaam gemiddeld uit 70% water bestaat, reageren we op deze trillingen. Naast ontspanning kan het ook zorgen voor meer rust in je hoofd en minder fysieke klachten. Dit gebeurt in groepsverband.
  • Verdiepingsdagen zijn op enkele zaterdagen of woensdagavonden in de maand met iedere maand een ander thema. Het heeft zin om de verdiepingsmiddagen bij te wonen, omdat je zo lichamelijk en/of geestelijk te weten komt waar je ziel behoefte aan heeft. Je krijgt zo nooit teveel en nooit te weinig. De moeite waard om lichaam en geest te laten ontspannen en het lichaam weer te resetten van de spanningen van alledaagse problemen/ beslommeringen.

In het gebouw van Stichting Gezond ontspannen zit ook de dagbesteding van Huis van Welzijn. Zij werken mensgericht waarbij de mens en zijn vraag centraal staat en waarbij de relatie tussen zorgverlener en zorgvrager zich kenmerkt door vertrouwen, intimiteit, passie, aandacht en bezieling. Dit kan op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00-16.00 uur

Is je interesse gewekt, dan ziet Stichting Gezond Ontspannen je graag op een van de open dagen verschijnen en kunnen ze je meer uitleg geven. Je bent welkom op 20 en 27 oktober van 12.00 – 16.00 uur op Roeven 4, 6031 RN in Nederweert. Kun je niet wachten kijk dan op de website en krijg alvast een sfeerimpressie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie