Skip to content

Scouting Nederweert en Sint Job verbinden leden wereldwijd tijdens JOTA-JOTI

25 oktober 2024 | 20:00

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse Scoutingevenement JOTA-JOTI plaats. Tijdens dit evenement konden scoutinggroepen van over de hele wereld via zendamateurs en internet contact leggen met andere scoutinggroepen. Scouting Sint Job Leuken-Weert en Scouting Nederweert sloegen tijdens dit evenement de handen ineen om voor alle leden een leuk weekend te organiseren.

Scoutingevenement JOTA-JOTIJ

Afgelopen vrijdagavond namen de oudste leden en leiding van beide verenigingen deel aan Expeditie Joti, een spel verzorgd door Scouting Limburg voor Limburgse scoutinggroepen. Hierbij worden er op het scoutinggebouw online puzzels opgelost en is een auto-team onderweg om opdrachten te voltooien op locaties, die door het puzzelteam zijn ontdekt.

Op zaterdag was er een spelmiddag voor alle leden. De kinderen hadden diverse activiteiten door de wijk Leuken, waarbij vooral zenden en communicatie centraal stond. Dit waren onder andere een memoryspel, een spel met Duploblokken en het zoeken met een peilzender. Ook waren er kleurgestuurde mini-robotjes en een heuse ranjafabriek. Voor iedere voltooide opdracht waren punten te verdienen en het winnende team ging met een mooie prijs trots naar huis.

’s Avonds was er voor de oudste leden en leiding een avondspel vol met opdrachten door Weert. Na dit spel is het nog lang gezellig gebleven op het scoutinggebouw.

Lijkt het je leuk om eens te komen kijken tijdens een van de bijeenkomsten, kijk dan op www.scoutingsintjob.nl of www.scoutingnederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Nu bij clublokaal van de Peddemoeek
28 oktober 2024 | 8:00
Een nieuwe column van Lisette Poell
27 oktober 2024 | 18:00
The Wild Specialties en The Good Souls
27 oktober 2024 | 17:39
Je kunt nu reageren op het plan
27 oktober 2024 | 11:00

Advertentie