Skip to content

Walking Football in een nieuw jasje

28 oktober 2024 | 12:00

Vanaf 2018 kent de Walking Football vereniging van Nederweert het voetbal voor ouderen in de vorm van wandelvoetbal. De officiële leeftijdsgrens is 60 jaar, maar als je wat jonger bent mag je gerust meedoen.

Walking Football

Het team WF-ers bestaat al jaren uit ca. 18 personen. Deze groep speelt op zaterdagmiddag om 16.00 uur haar wedstrijden. In veel gevallen zijn dat onderlinge partijen, maar ze staan open voor deelname aan wedstrijden in de regio en toernooien op 1 dagdeel.

De ervaring leert dat het spel en de behoefte van deelnemers evolueert en aanpassing vergt. Daarom is onlangs besloten om het rennen in gepaste mate toe te laten. De Walking Football vereniging van Nederweert past de KNVB-regels dus een beetje aan. “We denken dat het mogelijk is enige snelheid in het spel toe te passen zonder gevaar voor blessures en met respect voor de medespelers die het wandeltempo willen handhaven.” Een en ander wordt versterkt door de belangrijkste basisregel van walking football: geen lichamelijk contact. Ook de regel dat de bal maximaal op heuphoogte mag worden gespeeld blijft intact.

Wellicht is deze aanpassing voor mensen een goede aanleiding om aan te sluiten. Kom gerust eens kijken en een paar oefensessies meemaken. “Voor ons staat gezond bewegen voorop, dus doen we altijd een ferme warming- up; we realiseren gezelligheid en bevorderen het sociaal contact.”

Als je belangstelling hebt is een telefoontje of mailtje al voldoende. Je kunt contact opnemen met Willem Mollemans via w.mollemans8@gmail.com of via 0622260457.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie