Skip to content

Pannensetverkopers aan de deur

Redactie
20 mei 2014 | 12:19

Advertentie

Cuisine SwissGisterochtend is bij meerdere inwoners van Nederweert een “vertegenwoordiger” aan de deur geweest die zowel een pannenset als een messenset te koop aanbood van  €1.800 voor €300.

De melder: “Gelukkig heeft mijn partner mij gebeld met dit verhaal terwijl hij nog aan de deur stond. Ik ken deze werkwijze en heb haar verzocht de man netjes af te wimpelen. Hetgeen niet eens zo makkelijk was. De man had een visitekaartje van de firma Cuisine Swiss uit Zwitserland, echter zónder zijn naam erop. Dit voorval gebeurde gisterochtend om 11:30 uur op de Hoebenakker in Nederweert.

Op internet vind je veel verhalen over deze manier van verkoop. Sommige verhalen zijn positief over de gekochte waar, andere juist weer niet. De verkoper komt meestal “toevallig” aan en komt net van een beurs waar deze pannen getoond zijn. De argwaan ontstaat meestal als de prijs van €1.500 ineens zakt naar €200 of €100. Vertrouw je het niet, koop dan niks.

In Nederweert mag volgens de APV (Algemeen plaatselijke verordening) nog steeds deur aan deur verkocht worden. Bij veel gemeentes is dit inmiddels volgens een wijziging niet meer toegestaan.

Advertentie

2 Reacties

  1. Dit is een bekend verhaal voor mij, dit gebeurde mij een paar weken geleden bij mc Donalds op de parkeerplaats. De man vertelde ook dat hij net van de beurs afkwam en liet een kaartje zien en hij had nog 1 messenset over twv 300 euro uiteindelijk zou ik deze kunnen kopen voor 50 euro, gezien ik er hier al een in de kast heb staan heb ik het niet gedaan ondanks dat deze man bleef aandringen, het was maar een koopje, een leuk kado voor een verjaardag en dat soort dingen.

  2. pannenset aangeboden in Marbella door Nederlander in Posche marant kleur zwart
    150,- inclusie messen
    Niet gekocht
    Mirjam


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Buurtnetwerk Hoplr nu ook in Nederweert beschikbaar
Kom in contact met je buurt
29 september 2024 | 15:00
Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45

Advertentie