Skip to content

Gluren met leerlingen basisschool De Schrank

Glendi
21 mei 2014 | 9:58

Advertentie

150 jaar Parochie Ospel Gluren in en om de kerk, dat mogen de kinderen van de bovenbouw van Basisschool De Schrank uit Ospel op vrijdag 23 mei. In het kader van het 150 jarig jubileum van de Parochie Ospel is er een eendaags schoolproject opgezet voor de basisschool.

Gluren met leerlingen
basisschool De Schrank

De parochiekerk O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen is het enige nog bestaande echte monumentale gebouw in Ospel. Hoe dat er van binnen uitziet weten de meeste kinderen in Ospel wel. Al is het maar omdat ze de communie hebben gedaan of eens mee moesten naar de mis. Maar er is meer over te vertellen. De kinderen gaan in groepen en onder begeleiding op ontdekkingstocht door de kerk, het kerkhof, de pastorie en het Aerthijsplein, waar vroeger het klooster stond.

Op vragen als “Hoe is Ospel en de parochie ontstaan? Wat is de sacristie en wat wordt er bewaard? Waarom dragen de misdienaars en pastoor een ‘jurk’? Wat betekenen de beelden op het kerkhof?” krijgen de kinderen een antwoord. Natuurlijk wordt ook de kerktoren beklommen. Na een tussenstop in de pastorie, gaat de tocht verder naar het Aerthijsplein waar de begeleiders verhalen vertellen over het peelmonument, het klooster en de molen. Het schoolproject is op vrijdag 23 mei van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur.

www.parochieospel.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie