Skip to content

Zes Zoetermeerders genieten van een dagje Peel

Redactie
26 mei 2014 | 19:33

Advertentie

Zes Zoetermeerders genieten van een dagje PeelNegenentwintig januari waren zes Zoetermeerse vrienden, de 1.5 miljoenste bezoeker van Buitencentrum De Pelen bij Nationaal Park De Groote Peel.

Zij werden gefeliciteerd en toegesproken door de gedeputeerde van Limburg en de burgemeester van Nederweert en daarbij werd ook het glas geheven. Er was ook een prijs aan verbonden namelijk een dagje Peel met alles erop en eraan. Vrijdag 23 mei werd deze prijs verzilverd.  Na afloop kwam het volgende verslag:

Om 11.00 uur werden wij verwelkomd bij de Theeschenkerij Hof van Schoor en verwend met een overheerlijke High Tea. Hartige hapjes, sandwiches, scones en cakes. Alles huisgemaakt. Ook werd genoten van diverse soorten thee, Nederweertsethee, geluksthee en nog meer smaken. Ook werd een rondgang gemaakt door de sfeervolle tuin.

Om 14.00 uur werd voldaan koers gezet naar het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof voor een twee en half uur durende rondleiding met gids Theo. Met veel enthousiasme en betrokkenheid vertelde hij over de stichting met zijn 350 vrijwilligers, over de smederij, de houtbewerking (klompen, houtzagerij), de (manden)vlechters, de bakkerij, de stroopfabriek, het in aanbouw zijnde kerkje en de plannen voor de toekomst. Tussentijds werd genoten van koffie en vlaai en werden wij ingewijd of iets een museale uitstraling had of niet. Vol van indrukken werd van Theo afscheid genomen.

Een hele dag Peelbeleving

Om 18.00 uur waren zij te gast bij de DorpsHerberg voor een Doospels Dubbel en een koel wijntje. Wat blijkt: de herbergier is de dag ervoor de 6e van Nederland geworden in een wedstrijd waarbij de juiste bieren bij de diverse gerechten moeten worden gekozen. Die eer komt hem dubbel en dwars toe. De pannenkoeken smaakten ook voortreffelijk. Het ijs en de koffie maakten het af. Na een kijkje in de Piraterij moesten we opschieten voor het volgende evenement.

Klokke 20.00 uur werden wij bij het Buitencentrum De Pelen opgewacht door boswachter Harry voor een boswandeling. Alle aandacht was er voor ons. Harry vertelde ons de wetenswaardigheden van de rode route. Hij liet in aan grassprietjes en andere planten ruiken, demonstreerde de bewegende bovenlaag van het veen, raadde ons hoefblad aan bij een steek van de brandnetel, probeerde met een zwaluw te communiceren en nog meer. Moe maar voldaan werd afscheid genomen.

Wat een verwendag. We hadden echt een grote prijs gewonnen.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie