Skip to content

Nieuws van de Dorpsraad Budschop

Redactie
4 juni 2014 | 11:00

Advertentie

Dorpsraad Budschop AED'sAfgelopen week heeft de bestuursvergadering van de dorpsraad Budschop plaatsgevonden. Tijdens deze vergadering was mevrouw Sabinje Corstjens aanwezig om wat meer te vertellen over het steunpunt mantelzorg en vrijwilligerszorg. Sabinje houdt elke donderdag tussen 9 en 12 uur spreekuur binnen Nederweert.

Mantelzorger ben je als je langer dan 3 maanden, 8 uur per week iemand verzorgt met wie je een emotionele band hebt. 
Het is belangrijk dat alle mantelzorgers zich registreren omdat de gemeente geld krijgt per geregistreerde mantelzorger; dit geld kan dan weer besteed worden aan de mantelzorgers.

De diensten die Sabinje aanbiedt zijn gratis voor mantelzorgers. 
Voor meer informatie kun je een van de bestuursleden van de Dorpsraad Budschop aanspreken of in het folderrek bij de kerkvoorziening een brochure van het steunpunt mantelzorg pakken.

Nieuws van de Dorpsraad Budschop

  • Binnenkort zal de Dorpsraad Budschop in samenwerking met de gemeente Nederweert een informatiebijeenkomst houden voor alle inwoners van Budschop over de decentralisatie van de WMO, jeugdhulp en participatiewet. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.
  • Vorig jaar is er een oproep geweest om de Dorpsraad Budschop te steunen met een geldelijke bijdrage om Budschop te voorzien van een dekkend netwerk van AED’s. Hier is door jullie als inwoners massaal gehoor aan gegeven. Het totaalbedrag dat gedoneerd werd door inwoners/bedrijven van Budschop was: € 1.350,00.
 De dorpsraad heeft inmiddels een aantal AED’s met kasten aan kunnen schaffen.
 Deze zullen binnenkort officieel overhandigd worden aan de Stichting Hartslag voor Nederweert. Dit zal in de diverse media aangekondigd worden.
  • Het Kunstlint krijgt ook dit jaar weer een vervolg. In de week voorafgaand en volgend op Nederweert kermis (29 augustus t/m 2 september) zal er weer een kunstlint te zien zijn van Budschop naar Nederweert. Dit jaar worden ook de winkels in de Kerkstraat meegenomen in het Kunstlint.

Mocht je vragen/opmerkingen/ideeën hebben voor de Dorpsraad Budschop kun je die mailen naar dorpsraadbudschop@hotmail.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie