Skip to content

Doggystyle

Redactie
7 juni 2014 | 12:05

Advertentie

Ruben-WeekersTijdens mijn dagelijkse uitlaatronde geniet ik intens van de wonderbaarlijke schouwspellen die alle hondenbezitters opvoeren bij het uitlaten. Het is een soort circus. Iedereen heeft zijn vaste uitlaatgewoontes. Waar de één constant zijn hond voorziet van verbale berispingen en aanwijzingen, staat de ander nietsvermoedend de andere kant op te kijken als de hond weer eens zijn zachtbruine knikkers in de heg van de buurman deponeert. Als gevolg van dit laatste zijn er ook een aantal baasjes die voorzien zijn van de nodige gadgets. Gewapend met koekjes, tennisballetjes en vooral plastic zakjes struinen zij menig trottoirtegel af.

Een negatief aspect van deze tactiek is dat deze dog whisperers ook daadwerkelijk aan de bak moeten als hun Duitse herder, labrador of teckeltje de verwerkte pedigree er weer in versgeperste brokken uitknalt. Met een gezicht doordrongen van walging en verdriet pakken zij een schoon zakje uit hun jaszak om deze vervolgens als een handschoen zichzelf aan te meten. Vervolgens bukken zij zich met een extreem langzaam tempo richting het nog dampende hoopje. Tijdens deze lichamelijke bewegingsreis veranderd hun sippe gelaatsuitdrukking naar een mimiek van pure verschrikking. Eenmaal bij de gewenste lichaamshouding aangekomen, reikt de geïmproviseerde plastic handschoen naar het doelwit. Tijdens dit moment houden veel hondenbezitters het niet meer droog. Snikkend ondergaan ze de lugubere handeling, wetend dat dit een flinke dosis psychische schade zal gaan aanrichten. Wanneer ze uiteindelijk hun handen om de drol heen klemmen, gaat er een lichte rilling vanuit de bovenrug naar de kuiten. Gedecideerd draaien ze daarna het zakje binnenstebuiten en leggen een fikse knoop in het nucleaire pakketje. De dader staat ondertussen op kniehoogte kwispelend mee te kijken. Vrolijk slaat hij gade hoe zijn o zo geliefde baas verdrinkt in pure wanhoop.

Na deze 3 minuut durende bezigheid vervolgt het baasje zijn wandelroute in de wetenschap dat zijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Met gebogen hoofd loopt hij verder met de hondenriem in zijn linkerhand en een bungelend zakje in de rechter. Na een reis van vijf minuten staat hij stil om een prachtig plattelandsbeeld van Nederweert te aanschouwen. Langzaamaan voelt de persoon weer sprankjes levenslust in zich opkomen. Nagenietend van dit beeld draait hij zich om naar zijn hond. De hond besloot intussen een tweede portie kernafval te lossen. Met prikkende ogen pakt de man een vers zakje uit zijn jaszak. ‘’Lekker zeg’’ denkt hij, ‘’op z’n hondjes.’’

Advertentie

2 Reacties

  1. ” Op z’n hondjes “……..?!
    Komen erbij mij heel andere beelden naar boven …
    – zeker geen schijtende honden …..-

    • Dacht ook dat het een spannend verhaal ging worden!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie