Skip to content

Politie waarschuwt voor nep-gascontroleurs

Glendi
11 juni 2014 | 15:10

Advertentie

Politie autoDe politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als gascontroleurs. Oplichters bellen aan met een smoes dat er een gaslucht hangt of dat ze de gasmeter komen vervangen vanwege een gaslek. Als ze in de woning zijn slaan ze hun slag. De oplichters hebben het vooral gemunt op senioren.

nep-gascontroleurs

Wat kun je doen? Doe de deur niet zomaar open voor onbekenden. Als iemand aanbelt en voor een controle je woning binnen wil, vraag dan ALTIJD naar een identificatiebewijs. Twijfel je, bel dan de politie. Waarschuw familieleden en buren zodat zij voorbereid zijn op dit soort oplichters.

In de media verscheen onlangs een bericht dat in 100.000 woningen in Nederland de gasleidingen niet in orde zijn. Door het plaatsen van een nieuwe gasmeter kunnen de leidingen, slangen en koppelingen gecontroleerd worden op lekkages. Oplichters gebruiken dit bericht om woningen binnen te komen. Onder het mom van inspectie proberen ze als ze eenmaal in huis zijn geld en goederen uit je woning mee te nemen. De politie denkt dat oplichters vaker op deze manier te werk gaan.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie