Skip to content

Bronzen waarderingstekens voor 7 stafleden Scouting Nederweert

Redactie
12 juni 2014 | 14:54

Advertentie

Scouting Nederweert waarderingstekens_2014_1Dinsdag zijn maar liefst 7 stafleden van Scouting Nederweert onderscheiden met het Bronzen Waarderingsteken van Scouting Nederland. Deze decoratie wordt uitgereikt als blijk van dank en waardering voor jarenlange verdienstelijke inzet als vrijwilliger binnen het regionale, landelijke of internationale Scoutingwezen.

Bronzen waarderingstekens voor 7 stafleden

Bijna het gehele kader en bestuur van de jeugdvereniging was dinsdag op scoutcentrum de Boelenbeem verzameld voor een maandelijkse vergadering, maar ditmaal bleek bij de opening dat de agenda er toch iets anders uit ging zien.

Één voor één werden 6 verraste stafleden door stichtingsvoorzitter Chris Verstappen naar voren geroepen en kregen ze na een opsomming van de hoogtepunten uit hun scoutingcarrière en een zeer terecht dankwoord de bronzen versierselen opgespeld. Groepsvoorzitter Ruud Marechal was als zesde aan de beurt en draaide daarna als extra verrassing de rollen even om: hij presenteerde tot diens verrassing ook aan Chris Verstappen het waarderingsteken.

Al deze heren dragen Scouting al vele jaren vanuit diverse functies op lokaal, regionaal, landelijk en zelfs internationaal niveau een warm hart toe en hebben hun ‘speldje’ dan ook dubbel en dwars verdiend. Om alle wapenfeiten hier op te sommen is onbegonnen werk, maar een kleine samenvatting willen we jullie niet onthouden:

Danny is beroemd als welpenleider sinds 2001 en daarnaast kartrekker van clubblad Raadsrots;
Mark begon in 1989 als welp, is in 2002 beverleider geworden en sinds 2011 roverscoutsbegeleider en materiaalbeheerder;
Dennis (welp in 1992) verzorgt sinds 2000 de communicatie van NICES en sinds 2005 van heel Scouting Nederweert;
Jack was zelf welp in 1983 en is sinds 1994 leider van deze speltak, daarnaast zit hij in het groepsbestuur;
Frank begon eind jaren 80 als lid, is vanaf 1996 leider geweest bij o.a. scouts en explorers en zit in diverse bestuurscommissies;
Chris z’n loopbaan spant de kroon: bijna de hele ‘80s was hij leider bij diverse oudere speltakken, sinds 2005 is hij regiovoorzitter, sinds 2012 (weer) stichtingsvoorzitter in Nederweert en sinds 2013 werkt hij ook aan het nationale Scouting Landgoed Zeewolde;
Ruud begon in 1999 als verkennerleider bij Scouting St. Rumoldus (Weert), stapte in 2008 over naar Nederweert als leider bij explorers en bevers en is sinds 2014 groepsvoorzitter van Scouting Nederweert.

Daarnaast was zeker doorslaggevend dat Frank, Mark, Danny, Ruud en Dennis in de organisatie van 1 of meerdere edities van internationaal zomerkamp NICES zaten, en ook op landelijke evenementen als vrijwilliger actief zijn.

Scouting Nederweert is een eigentijdse jeugdvereniging die iedere week een actief, avontuurlijk, creatief en leerzaam programma biedt dat past bij de jeugd anno 2013. Zowel op het water als op het land is het een uitdagende vrijetijdsbesteding voor jeugdleden van 4 tot 23 jaar, en natuurlijk ook voor volwassenen, bijvoorbeeld als leiding. Meer informatie over Scouting Nederweert is te vinden op www.scoutppx.nl.

Foto: De gelukkige ontvangers zijn (vlnr op de foto) Danny Moors, Mark Senssen, Dennis Verheijen, Jack Vandewal, Frank Vaes, Chris Verstappen en Ruud Marechal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie