Skip to content

Wees alert voor oplichters

Redactie
17 juni 2014 | 8:50

Advertentie

2013-03-26 Politie achterkant 1011Recent zijn er bij de politie in Weert meldingen binnengekomen van burgers die slachtoffers zijn geworden van (poging) oplichting. Onbekenden benaderen je met een list over een virus dat op je computer staat. Zij willen je dan helpen om dit probleem op te lossen, maar proberen vervolgens om je op deze wijze op te lichten en geld afhandig te maken.

De politie heeft de zaak in onderzoek en wil de burgers in Weert graag waarschuwen om alert te zijn hierop en als zij slachtoffer zijn geworden om aangifte te doen.

Oplichting
Oplichting is een vorm van bedrog waarbij de dader een ander op listige wijze ontdoet van geld of waardevolle goederen. Oplichting kent allerlei vormen: iemand kan je op straat, of aan de deur aanspreken en verleiden tot een aankoop, of iemand probeert je geld op slinkse wijze afhandig te maken. Internet heeft het risico voor oplichting vergroot. Bijvoorbeeld mensen die zich voordoen als jouw bank en om je inlogcodes vragen voor toegang tot je rekening. Ben je slachtoffer geworden van oplichting? Doe altijd aangifte! Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900 – 88 44.

Wat kun je doen?
De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan uw deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan he het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang kwaliteit en de prijs van het werk. De politie wil je graag wijzen op de onderstaande tips om oplichting te voorkomen:

  • Wees voorzichtig met persoonlijke gegevens. Berg ze zorgvuldig op. Geef nooit je pincode af. Bedenk of de gegevens die je geeft ook voor het gevraagde doel nodig zijn of zullen worden gebruikt.
  • Kies voor samenwerking met gecertificeerde bedrijven.
  • Let op als iemand je benadert zonder dat je daarom hebt gevraagd.

Blijf sceptisch en vraag uzelf hoe waarschijnlijk het is dat een onbekend iemand u iets wilt geven zonder daarvoor iets terug te willen hebben.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie