Skip to content

Gemeente Weert verleent geen steun aan komst AZC Weert

20 juni 2014 | 15:53

KMS WeertDe gemeente Weert verleent geen steun aan de komst van een asielzoekerscentrum op het KMS terrein omdat dit niet past bij de invulling die ze met het gebied voor ogen heeft. Inhoudelijk heeft de gemeente echter  geen rol als het gaat over de verkoop van het terrein. De RVOB is eigenaar. Publiekrechtelijk dient de gemeente de invulling wel te toetsen aan het Bestemmingsplan en de Structuurvisie. In principe is een eventuele verkoop van het terrein door de RVOB aan het COA een privaatrechtelijke aangelegenheid en is steun vanuit de gemeente niet noodzakelijk. Levering zal in dat geval plaatsvinden zonder tussenkomst van de gemeente.

Geen steun aan AZC Weert

Defensie maakte vorig jaar bekend het terrein aan het einde van 2014 te verlaten. Intussen hebben zich diverse partijen bij de gemeente gemeld met plannen of ideeën. Met twee partijen, het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) en stichting Scarabee, zijn gesprekken gevoerd. Deze week heeft het college van B&W een officieel standpunt ingenomen over de twee initiatieven. Dit standpunt wordt toegelicht aan de gemeenteraad in de commissievergadering van aanstaande maandag.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie