Skip to content

Waterexpeditie en optreden van Reintje en haar Voskes

Glendi
25 juni 2014 | 18:00

Advertentie

Waterexpeditie De Groote PeelOp zondag 29 juni kunnen gezinnen met kinderen genieten van de natuur én van muziek bij Buitencentrum De Pelen.

Waterexpeditie

Om 11.00 en 14.00 uur start een Waterexpeditie in De Groote Peel. Tijdens deze gezellige gezinstocht met leuke opdrachtjes ontdek je welke dieren er leven in en rondom het water. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind, inclusief een dierenpin.

Door het veen in de ondergrond is het water in De Groote Peel donker, zuur en zuurstofarm. Toch zwemt er van alles rond in die donkerbruine veenplassen. Wil je weten wat, dan moet je met een schepnet aan de slag. Opscheppers kunnen bootsmannetjes, libellenlarven, jufferlarven, kikkervisjes en met een beetje geluk zelfs waterschorpioenen en Amerikaanse hondsvisjes vangen. Het hondsvisje is het enige visje dat in het zure water van de Peel kan overleven. Waarom? Dat zal de Peelgids van Staatsbosbeheer je haarfijn uitleggen.
Tijdens de waterexpeditie ontdek je verder welke watervogels er in De Groote Peel voorkomen en waarom veenmos zo belangrijk is. Dit plantje kan veertig keer zijn eigen gewicht aan water kan opnemen en is één van de typische veenplanten die in dit gebied voorkomen. De route is 2,5 kilometer lang, verhard dus ook geschikt voor rolstoelers en buggy’s.

Reintje en haar VoskesReintje en haar Voskes

Na afloop van de Waterexpeditie kun je lekker uitrusten en genieten van muziek op het Peelpodium. Hoewel… echt rustig zal het niet worden want er wordt wel verwacht dat je meezingt, wiebelt en klapt. Om 13.30 en 15.00 uur speelt en zingt de vrolijke kinderband uit Nederweert Reintje en haar Voskes. De muzikanten van Reintje spelen en zingen vol overgave liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem. Entree voor de voorstelling is een vrijwillige bijdrage.

Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie