Skip to content

Centrumplan Nederweert loopt vertraging op

Redactie
28 juni 2014 | 12:27

Advertentie

Centrumplan Nederweert 2014Het centrumplan van Nederweert loopt vertraging op omdat de projectontwikkelaars nog niet met alle vastgoedeigenaren afspraken kunnen maken over de aankoop van panden die nodig zijn om het complete centrumplan tot uitvoer te brengen. De raad gaf het college tevens de opdracht om voor 1 juli 2014 een realiseringsovereenkomst uit te werken en aan te gaan met Meulen Projectontwikkeling BV te Weert en Rialto Vastgoed BV uit den Bosch. Dat is de ontwikkelcombinatie die het plan voor de gemeente uitvoert. Op 8 juli wordt de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met het verlenen van uitstel voor het aangaan van een realiseringsovereenkomst.

Centrumplan Nederweert loopt vertraging op

Het uitstel voor het aangaan van de overeenkomst heeft geen gevolgen voor de totale looptijd het project en de Provinciale subsidie van ruim 1,5 miljoen euro die aan het project is toegekend. De planning gaat uit van afronding en oplevering van het project medio 2018.

Het Centrumplan voor Nederweert behelst het gebied rond het pand Wijen aan de Burgemeester Hobusstraat. Het plan gaat uit van sloop van een aantal panden en nieuwbouw van winkelblokken die ruimte geven aan nieuwe supermarkten en enkele kleinere winkels. Boven de winkels komen woningen, met name gericht op sociale huur. Het openbaar gebied wordt vervolgens opnieuw ingericht en voorzien van voldoende parkeerplaatsen.

Advertentie

1 Reactie

  1. 1 nederweert is geen stad en zal het ook nooit worden.
    2 Het openbaar gebied wordt vervolgens opnieuw ingericht en voorzien van voldoende parkeerplaatsen. ????????????????

    Ik Geloof er niks van , maar er zullen wel mooie foto`s komen .


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie