Skip to content

Vakantiewerkers opgelet

Glendi
2 juli 2014 | 10:04

Advertentie

Angelique-CarisV2De komende weken is het zover. De zomervakantie komt eraan. Velen zullen massaal op vakantie gaan. Veel jongeren benutten deze vakantie om geld te verdienen.

De regels voor vakantiewerk

Jongeren van 13 of 14 jaar mogen in de vakantie maximaal zeven uur per dag werken en maximaal 35 uur per week.  Voor deze leeftijdsgroep is er geen wettelijk minimumloon en zij mogen niet vijf dagen achter elkaar werken.

15 jarigen mogen maximaal 8 uur per dag werken en maximaal 40 uur per wek. Zij mogen niet meer dan vijf dagen achter elkaar werken. Het minimumloon is  € 2,59 bruto per uur.

vanaf 16 jaar mag de jongere maximaal 9 uur per dag werken. Voor hen geldt een maximum van 45 uur per week. In vier weken geldt een maximum van 160 uur. Het minimumloon voor een 16 jarige is € 2,98 bruto per uur. Een 17 jarige heeft een minimum bruto uurloon van € 3,41.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie