Skip to content

Volg leerlingen tijdens Global Exploration

Glendi
30 juni 2014 | 17:04

Advertentie

Global Exploration 2014Dinsdag 8 juli zetten 38 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en Het Kwadrant koers naar Kaapstad, Zuid-Afrika voor een culturele ontwikkelingsstage van drie weken in het kader van Global Exploration.

Global Exploration 2014

Global Exploration is een stichting met als doel jongeren kennis te laten maken met andere culturen, ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling en zelf een bijdrage te laten leveren door middel van een ‘Scholen voor Scholen’-plan. Na een gedegen voorbereiding reizen ze, ondersteund door docenten, externe begeleiders en artsen, naar Derde Wereld-landen om daar te bouwen aan een betere wereld.

Om de projecten in Zuid-Afrika te ondersteunen, hebben de leerlingen de afgelopen maanden veel sponsoractiviteiten georganiseerd zoals een film- en hapjesavond in Afrikaanse stijl, een loterij en een jeugdfeest op de Oelemarkt. Daarnaast heeft elke leerling voor minimaal 1.800 euro aan eigen sponsorgeld verzameld. Er zijn heel wat wafels gebakken, etentjes/high tea’s georganiseerd en familie/vrienden/bedrijven benaderd om te sponsoren.

Wil je op de hoogte blijven van hun ontwikkelingen, volg de leerlingen dan tijdens hun reis via hun eigen blog op www.globalexploration.nl. Volgen op facebook kan ook, like hiervoor de pagina: SGE Weert Zuid-Afrika 2014.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie