Skip to content

Thijs Horijon terug van wandeltocht Santiago De Compostella

Redactie
13 juli 2014 | 18:01

Advertentie

Thijs Horion terug van wandeltochtGisteravond is Thijs Horijon teruggekeerd van zijn wandeltocht met een “Missie”. Na een gedegen voorbereiding, verlof regelen, ervaringsgesprekken, zoeken via google enz. is Thijs op 2 april 2014 aan zijn missie begonnen, vanuit Nederweert te voet naar Santiago de Compostella (Spanje). De eerste dagen in gezelschap van zijn vrouw Lenie, daarna alleen verder om in totaal ongeveer 2.400 kilometer te wandelen.

Santiago De Compostella

Aan de hand van een uitgestippelde route heeft Thijs dagelijks tussen de 25 en 35 kilometer gelopen. Dag na dag vroeg op pad, wandelen, frisse lucht opsnuiven en regenbuien trotseren. Elke avond zoeken naar een eetgelegenheid en een slaapplek. In het begin ging dit moeizaam maar hoe verder hij kwam hoe beter de voorzieningen voor dit soort wandelaars zijn. Onderweg heeft hij veel gezien en genoten. Veel collega wandelaars ontmoet maar vooral alleen, in eigen tempo verdergestruind. Lenie heeft hem twee keer opgezocht om hem aan te moedigen en schone kleding brengen. Op 30 juni arriveerde Thijs in Santiago de Compostella: Missie volbracht. Zijn vrouw Lenie was ook afgereisd naar Santiago De Compostella om hem op te vangen. Samen hebben ze hier nog de Pelgrimsroute gelopen van 100 km en genoten van een korte maar wel verdiende vakantie.

Zaterdagavond 12 juli landden ze op het vliegtuig in Brussel waarna ze met de trein via Maastricht naar Weert afreisden. Hier werden ze verwelkomd door hun kinderen Corine en Jeroen en enkele vrienden. Ze waren compleet verrast door het ontvangst want ze hadden eigenlijk nog een kleine wandeltocht van 5 km naar Nederweert in de planning. Moe maar voldaan is het gezelschap gezamenlijk naar Nederweert gegaan voor een warm onthaal thuis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie