Skip to content

Omdraaien rijrichting Kerkstraat eerder

Redactie
15 juli 2014 | 11:39

Advertentie

Nieuwe verkeerssituatie Kerkstraat en Brugstraat nog even wennen 3295De rijrichting van de Kerkstraat wordt op 25 juli omgedraaid. Dan zijn alle werkzaamheden van de herinrichting afgerond en gaat de Kerkstraat weer helemaal open voor het verkeer.

Rijrichting Kerkstraat

Om verwarring te voorkomen heeft de gemeente besloten de richting dan al om te draaien op basis van een tijdelijk verkeersbesluit. Zodra de Kerkstaat dus open gaat voor al het verkeer zullen de borden dus worden aangepast aan de nieuwe gewenste situatie.

In de nieuwe situatie mag je de vanaf het Horecaplein de Kerkstraat in en niet meer vanuit de Kerk.

Momenteel werken de gemeente, het Centrummanagement, KVW, Dörpsoverlek Ni-jwieërt en vertegenwoordigers van middenstand en horeca aan de organisatie van een feestweek ter ere van de opening van de Kerkstraat en het Lambertushof. Deze wordt gehouden van 23 t/m 29 augustus. De werkzaamheden om de waterput zichtbaar te maken, starten direct na de bouwvak op 19 augustus. Op vrijdag 29 augustus wordt het monument feestelijk onthuld.

Advertentie

7 Reacties

  1. De automobilist op de foto heeft zich vergist in de datum

  2. Helaas zie ik geen enkele reden voor het geven van een feest, alleen maar gedupeerden.

    • Eenrichtingsverkeer in Nederweert! Wat een onzin!! Wat is het volgende? Een tram? Open je ogen gemeente! We zijn een dorp, daar horen geen eenrichtings winkelstraten..

  3. Kan iemand mij uitleggen wat hier het nut van is?

    Veel verkeer van de Moesemanstraat zal zich naar Staat verplaatsen. Van een brede naar een smalle (en onoverzichtelijke) weg dus.
    Nu kan je ook gemakkelijk achtereenvolgens de Kerkstraat en Brugstraat aandoen, daar moet straks dus een rondje parkeerplaats Jumbo/Hubo voor gemaakt worden? Tussen het parkerend/winkelend publiek door?

    Of zie ik dat fout?

  4. Eenrichtingsverkeer van de lindanusstraat omdraaien. Kunnen ze vanaf de kerkstraat, naar de lindanusstraat en zo naar de brugstraat, hoeven ze niet over de parkeerplaats van de jumbo. Maar ja, er zijn altijd mensen die geen meter teveel willen rijden.

  5. Niet te geloven wat een tamtam. Het maakt werkelijk niets uit welke richting wordt gekozen. Door nu nog te switchen wordt het alleen maar onduidelijker. We zullen merken dat aan deze rijrichting net zoveel nadelen zitten, soms is het gewoon een kwestie van gewenning. Ik ga nog bekijken welke argumenten de doorslag hebben gegeven om de raad tot deze stap aan te zetten. Maar ben bang dat het niet de argumenten zijn, maar andere krachten, die hier op in werken. En dan nog het resultaat van de reconstructie van de Kerkstraat. Heeft deze nu een meer landelijk karakter dan voorheen? Of voegt deze reconstructie iets toe? Ik vind van niet. Het is kapitaalsvernietiging, want de verharding was nog prima. Waarom is het asfalt vervangen door klinkers, ik voelde nu al de oneffenheden. Bovendien is asfalt veel goedkoper dan klinkers in aanleg en onderhoud. Alleen al het spuiten tegen onkruid wordt de komende tijd 7x zo duur wil je het milieuvriendelijk houden. En dat in tijden van bezuinigingen. Geen complimenten voor de raad in deze.

  6. Moeke, ik vind jou idee hartstikke goed!!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie