Skip to content

Update Ode aan het Schrijven

Glendi
5 augustus 2014 | 9:21

Advertentie

Peter en Esther - Ode aan het schrijvenDe organisatie van het evenement Ode aan het Schrijven op vrijdag 29 augustus ligt op schema. Al 17 schrijvers en dichters uit Nederweert en omgeving zijn bereid gevonden te komen voorlezen uit eigen werk.

“We zijn blij verrast over het enthousiasme waarmee de schrijvers reageren op ons verzoek”, aldus Peter de Kievit, één van de organisatoren van het evenement. “Het wordt een avond waar de bezoekers een heel goed beeld krijgen van wat Nederweert en omgeving te bieden heeft op het gebied van schrijven. Er komen schrijvers die in dialect schrijven en schrijvers die schrijven in het Nederlands. Zij schrijven poëzie, proza en drama. Er zijn autobiografische schrijvers en creatieve schrijvers én alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. De jongste schrijver is begin twintig, de oudsten zijn de tachtig gepasseerd”. Er zijn nog onderhandelingen met enkele auteurs. Rond 15 augustus is de lijst compleet en worden de namen bekend gemaakt.

Ode aan het Schrijven geeft niet alleen schrijvers die al enige bekendheid genieten de kans zich aan een breed publiek voor te stellen, ook schrijvers die nog niet in de openbaarheid zijn getreden met hun schrijfsels krijgen de 29e de kans dat te doen. Peter de Kievit: “Schrijvers in het publiek hebben de gelegenheid om de ‘speakerscorner’ te beklimmen en het publiek kennis te laten maken met hun werk.”

Workshops schrijven
In de middaguren worden er drie workshops gehouden waarin de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende vormen van schrijven. Schrijfdocente en medeorganisator Esther van der Werf: “We zijn druk bezig die workshops te organiseren en komen er snel mee naar buiten. Er komt een workshop autobiografisch schrijven en een workshop creatief schrijven. Daarnaast is er voor jongere kinderen een aparte workshop. In de avonduren worden er korte workshops gehouden, waar bezoekers kennis kunnen maken met het schrijven”.

Ode aan het Schrijven begint om 19.00 uur en vindt plaats in Theaterboerderij Boeket. De kosten ervan bedragen 7,50 euro bij voorinschrijving. Op de dag zelf bedraagt de entree 10 euro. Meer informatie vind je op de website odeaanhetschrijven.nl. Aanmelden kan via odeaanhetschrijven@outlook.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie