Skip to content

Opening vernieuwde Kerkstraat en historische waterput (Programma)

Redactie
7 augustus 2014 | 13:36

Advertentie

Intocht wandelvierdaagse Nederweert op RaadhuispleinDe Kerkstraat is vernieuwd en dat willen de ondernemers, het Centrummanagement en de gemeente laten weten! Vanaf zaterdag 23 augustus vindt daarom een groot aantal feestelijke activiteiten plaats in het centrum van Nederweert. De feestweek eindigt met een spectaculaire opening van de historische waterput en het begin van de jaarlijkse kermis op vrijdag 29 augustus.

Bruisend Nederweert viert feest

Vuurwerk, straattheater, streekmarkt, wandelvierdaagse, dorpsschieten, kunst voor jong en muziek, muziek, korenbattle: Nederweert bruist en viert feest. Vier het mee! Het onderstaande programma is de afgelopen maanden uitgewerkt door een werkgroep met daarin het Centrummanagement, KVW, Dorpsraad Budschop, Dörpsoverlek Ni-jwieërt, RICK, vertegenwoordigers van middenstand en horeca en de gemeente. De feestweek biedt voor elk wat wils.

Zaterdag 23 augustus

14.45 uur Intocht wandelvierdaagse
De feestelijke intocht van de wandelvierdaagse van Kindervakantiewerk Nederweert vindt dit jaar plaats op het plein van het Lambertushof. De wandelaars worden rond 14.45 uur verwacht. Wilt u de deelnemers aanmoedigen zorg dan dat u op tijd op het plein bent. Het kan druk worden. De start van de laatste etappe van de vierdaagse is overigens op het Raadhuisplein.

Kunstlint Budschop & Nederweert 2014
Tijdens het Kunstlint exposeren 39 (amateur)kunstenaars uit de gemeente Nederweert hun werken in etalages in de Kerkstraat, de Brugstraat, de St. Rochusstraat en op het plein van het Lambertushof. Het Kunstlint vond voor de eerste keer plaats rond de opening van Brug 15 en was toen een enorm succes. Maar liefst 55 ondernemers stellen hun etalage beschikbaar voor deze tweede editie. De tentoonstelling duurt van 23 augustus tot 7 september.

15.30 uur Theatergroep Hilaria – Dolfenarium
Dolfenarium is de titel van de voorstelling van theatergroep Hilaria die om 15.30 uur op het Lambertushof te zien en te beleven is in het kader van het Limburg Festival. De artiesten van Hilaria toveren de toeschouwers een circusvoorstelling voor met veel muziek, visueel spektakel, humor én schuimrubberen dolfijnen.

20.00 uur Stenzel en Kivits – The Impossible Concert
Om 20.00 uur is het Lambertushof gereserveerd voor een optreden van het duo Stenzel en Kivits. Hun nieuwe comedyshow The Impossible Concert biedt een mengeling van muzikale en theatrale improvisaties op genres als jazz, pop en folk, afgewisseld met virtuoos spel op buitengewone muziekinstrumenten.

Zondag 24 augustus

13.00 uur tot 18.00 uur Koopzondag
Slenteren door het centrum en op koopjes jagen. Het kan tijdens deze zomerse koopzondag in het centrum van Nederweert. De winkels zijn geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Na en tijdens het shoppen is het goed toeven op de verschillende terrasjes.

15.00 uur Fratelli Fiasco – De Dwerg
In de betoverende gedaante van een dwerg brengt ras straatartiest Fratelli Fiasco vanaf 15.00 uur clownskunsten van de bovenste plank op het Lambertushof. Zonder een enkel mensenwoord te gebruiken brengt de komische en ontroerende clown jong en oud in vervoering. In de show De Dwerg laveert Fratelli Fiasco tussen droom en werkelijkheid. Een sprookje waarin iedereen zich zal herkennen.

17.00 uur Sid Bowfin – Sid Bowfin Show
Een rondo van Mozart op één been, stukjes van Vivaldi’s geheim agent Winter, Brahm’s Hongaarse dansers en Rossini’s koor van Kappers. Het zijn de ingrediënten van Sid Bowfin’s klassieke komedie act. Vanaf 17.00 uur speelt de grappigste violist van Engeland op het Lambertushof. Spelend deelt hij orders uit en improviserend met zijn toeschouwers gebeurt er zomaar van alles.

Woensdag 27 augustus

12.00 uur tot 17.00 uur Marktendag & Kinderkunst
Nederweert in het teken van markten. ’s Ochtends vindt op het Raadhuisplein de reguliere weekmarkt plaats met fijne producten. Vanaf 12.00 tot 17.00 uur staat de Kerkstraat in het teken van een Streekproducten- en koopjesmarkt door diverse standhouders en ondernemers. Het ensemble Speulenderwies verzorgt de muzikale omlijsting. Die dag worden ook de resultaten van een Kinderkunstproject getoond. Het project wordt georganiseerd door Kindervakantiewerk, Rick, de gemeente en Alda Creatief, De Knutselkast en Bloemstyling ’t Roosje/Atelier. De gecreëerde kunstwerken worden geëxposeerd op diverse mooie locaties in het centrum. De kunstwerken zijn te bezichtigen t/m zaterdag 30 augustus. Om 14.00 uur opent wethouder Geraats op het Lambertushof de expositie Kinderkunst en reikt hij de prijzen voor de mooiste kunstwerken uit.

19.00 uur Korenbattle 2014
Onder de noemer Korenbattle 2014 wordt het plein van het Lambertushof ’s avonds ingenomen door vijf zangkoren die met elkaar de muzikale strijd aangaan. Het spits wordt om 19.00 uur afgebeten door het koor Cantates. Vervolgens is het de beurt aan Equal Voices, Tussendoor, Shantykoor Paol 60 en Belcanto. Elk koor zingt een half uur. Het programma duurt tot 23.00 uur.

Vrijdag 29 augustus

17.00 uur tot 21.00 uur Kunst op Straat
Als onderdeel van het Kunstlint is tussen 17.00 uur en 21.00 uur een groot aantal kunstenaars aan het werk bij de Lambertushof en in de Kerkstraat. Om 19.00 uur start het programma rond de officiële opening van de historische waterpunt en de Kerkstraat. Voor kinderen is er een ballonenwedstrijd én gratis ijs. Kom op tijd!

19.00 uur Officiële onthulling historische waterput
Over de historische waterput kon u de afgelopen maanden regelmatig het laatste nieuws lezen. Inmiddels is de put aangewezen als gemeentelijk monument. De opening wordt verricht door burgemeester Evers, de heer Ruud Koppens en de heer Alfons Bruekers en wethouder Mackus. De opening zal met de nodige verrassingen en spektakel gepaard gaan.

22.00 uur Vuurwerkshow
Na de onthulling van de put en de opening van de vernieuwde Kerkstraat barst de kermis los. Horecaondernemers op de pleinen (Lambertushof, Horecaplein en Vijfsprong Budschop) zorgen voor live-muziek. Rond 22.00 uur wordt de kermis knallend ingeluid met een vuurwerkshow in het park van Budschop. Het vuurwerk wordt aangeboden door de kermisexploitanten.

Kermisprogramma

Zaterdag 30 augustus

13.45 uur officiële opening kermis bij de autoscooter met loting VIP-kaarten voor de kinderen, VIP-kaarten uit bonnenboekjes kunnen vrijdagavond in de bus bij de autoscooter gedeponeerd worden. Van 14.00 uur tot 14.15 uur gratis ritten.

Livemuziek op de pleinen

Zondag 31 augustus

14.00 uur – 24.00 uur kermis
Livemuziek op de pleinen

13.00 uur Dorpsschieten Nederweert
Vanaf 13.00 uur vindt op het Lambertushof voor de eerste keer het kermis Dorpsschieten plaats. Zestallen en drietallen kunnen deelnemen aan dit schietconcours. “DIE ORGINAL MAASKAPELLE” uit Wessem zorgt voor de juiste muzikale stemming. Het schieten begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het reglement van de schietwedstrijd en het inschrijfformulier is te downloaden op de website van schutterij St. Antonius http://www.schutterijantonius.nl.

Maandag 1 september

14.00 uur – 24.00 uur kermis
18.30 uur: Uitslag kinderloterij (hoofdprijs tablet)
20.30 uur: Uitslag grote loterij (hoofdprijs reischeque)
De loterijen zijn bij de Kamelenrace en worden verzorgd door de bekende Clown Desalles.

Dinsdag 2 september

14.00 – 24.00 uur kermis
20.00 uur Bezoek bekende Nederlander (Mistery Guest)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie