Skip to content

Geslaagde aftrap Stichting Cuba Adelante

13 augustus 2014 | 11:23

Stichting CUBA ADELANTEZaterdagavond 26 juli werd door Mieke en Gerard Rutjens uit Nederweert-Eind vol spanning uitgekeken naar de opkomst van de gasten voor de opening van hun stichting “Cuba Adelante”. In Cubaanse sfeer ingericht tenten werden ongeveer vijftig belangstellende ontvangen welke samen met zanger Kees Plat uit Volendam voor een geslaagde avond zorgden.

 Stichting Cuba Adelante

Natuurlijk was de belangstelling groot over het hoe en waarom van hun stichting. Tijdens de speech zorgde Mieke voor een rechtstreeks telefoongesprek met hun contactpersonen Yuri en Darine in Cuba. Dit werd door de bezoekers als heel apart bevonden en een spontaan applaus bleef dan ook niet uit. Enkele bezoekers waren al eens in Cuba geweest en vonden het leuk hun ervaringen te delen.

Mieke en Gerard kijken terug op een avond vol belangstelling en willen dit volgend jaar zeker herhalen. Ze kunnen dit jaar al een weeshuis en sportschool blij maken met middelen die ze nodig hebben. Voor het weeshuis, luiers, lakentjes, kleding en speelgoed en voor het sportschooltje ballen en kleding. Graag zouden zij ook beginnen aan een microkrediet maar aangezien de wetgeving in Cuba dit nu nog niet toelaat zal dit een jaartje op zich laten wachten.

Dit jaar, tijdens hun vakantie, zullen Mieke en Gerard zich gaan orienteren om het een en ander te verwezenlijken. Zij danken alle aanwezigen voor hun belangstelling en giften, zeker namens de Cubaanse mensen. Is je interesse gewekt, kijk dan gerust eens op Facebookpagina Stichting Cuba Adelante.

Lees meer over de stichting Cuba Adelante.

Advertentie

1 Reactie

  1. De vlag op de achtergrond van de foto is een grove belediging voor alle Cubaanse ballingen! Guevara was een corrupte lafaard die onschuldige Cubanen heeft gedood.

    ”Che Guevara, die meestal zachtaardig en vriendelijk overkwam (dit heeft hij gemeenschappelijk met de massamoordenaars Pol Pot en Osama Bin Laden) was tegelijkertijd verantwoordelijk voor de wrede folteringen en de moord op honderden Cubaanse gevangenen en de moord op talloze kleine boeren in het operatiegebied van zijn guerrillatroepen. Zijn voorbeeld was de moord op miljoenen Russische kleine boeren (“koelakken”) enkele tientallen jaren daarvoor door Lenin, Trotski en Stalin. Tijdgenoten berichten overeenstemmend, dat hij zichtbaar zou hebben genoten van de executie van zijn vijanden. Che Guevara, overkomend als een engel en door zijn aanhangers rondom de globe tot Jezus verklaard, was in werkelijkheid een duivel in engelengedaante. De Amerikaanse journalist Alvaro Vargas Llosa noemde hem de “killing machine”.

    ”Hij liet niet alleen executies uitvoeren, maar schuwde niet om veel daarvan zelf uit te voeren – met veel genoegen, zoals tijdgenoten van Che berichten.
    Men zegt, dat Che – gedurende zijn korte periode als Minister van Financiën van Cuba – buitenlandse bezoekers (vooral linksen uit Europa) uitnodigde tot het bijwonen van “definitieve martelingen”, die alleen maar tot doel hadden om Che te plezieren in zijn als ondraaglijk gevoelde strijdloze bestaan als Minister van Financiën. In zulke gevallen mochten de bezoekers een willekeurige gevangene uitzoeken, die niet wist wat hem te wachten stond: een langzame dood door de gruwelijke foltermethodes in aanwezigheid van de bezoekers rondom Che, die het zich in fauteuils in de martelkamer gemakkelijk maakten”.

    Dit is een lijst met mensen die werden geëxecuteerd door ”De Slachter van La Cabaña” Ernesto “Che” Guevara:
    http://www.libertaddigital.com/…/ini…/asesinados_che.htm

    Mercedes-Benz isook in de fout gegaan;

    Mercedes biedt excuses aan voor presentatie met Che Guevara
    Cubaanse ballingen reageerden op internet woedend op Mercedes. De Cubaans-Amerikaanse blogger Ernesto Ariel Suárez begon een campagne: ‘Vertel Mercedes dat het niet OK is om een foto van een massa-moordenaar te gebruiken’, inclusief Facebookpagina. The Heritage Foundation, een conservatieve politieke organisatie in de VS, postte: ‘Mercedes-Benz gebruikt de slechterik Che Guevara om luxe auto’s te verkopen’.
    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3123862/2012/01/16/Mercedes-biedt-excuses-aan-voor-presentatie-met-Che-Guevara.dhtml


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie