Skip to content

Infoavond over de ziekte van Huntington

Glendi
18 september 2014 | 15:51

Advertentie

St.-Joseph-Gasterij-de-Ontmoeting-hr-e1411047826848Donderdag 2 oktober wordt in Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert een infoavond over de ziekte van Huntington* gehouden.

De ziekte van Huntington is een ziekte die bepaalde delen van de hersenen aantast. Zij uit zich in onder andere onwillekeurige bewegingen en een verscheidenheid van psychiatrische symptomen, waaronder persoonlijkheidsveranderingen en verstandelijke achteruitgang. De ziekte is erfelijk en hoewel niet alle familieleden de ziekte van Huntington zullen krijgen, treft de ziekte een gezin zowel emotioneel als sociaal. Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen.

Zorgcentrum St. Joseph Nederweert

De Stichting Land van Horne heeft al jaren ervaring met het verzorgen van cliënten met deze ziekte. Om nog meer voor deze groep cliënten te kunnen betekenen, is de stichting ruim een jaar geleden gestart met een speciale woongroep. Dat is de eerste en op dit moment enige in de provincie Limburg en omgeving. Grote kans dat je in of bij het zorgcentrum iemand met deze ziekte  bent tegengekomen of misschien ken je in je omgeving wel iemand die Huntington heeft. De stichting wil met de bijeenkomst graag meer bekendheid geven aan de ziekte en de gespecialiseerde woning in het zorgcentrum.

De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Gasterij de Ontmoeting in zorgcentrum St. Joseph, Brugske 16 in Nederweert. Het programma bestaat uit meerdere sprekers, onder wie een ervaringsdeskundige en mantelzorger, een zorgcoördinator en een specialist ouderengeneeskunde, die de ziekte van Huntington vanuit meerdere perspectieven belichten.

Belangstellenden zijn van harte welkom. In verband met beperkte capaciteit is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door te bellen naar 0495 – 63 16 33 of een e-mailbericht met als onderwerp ‘Bijeenkomst Huntington 2-10’ te sturen naar st.joseph@landvanhorne.nl. Mocht blijken dat er te veel belangstellenden zijn, dan wordt er een tweede bijeenkomst georganiseerd. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld. Met dit geld kan dan iets extra’s worden gedaan voor de cliënten.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35

Advertentie