Skip to content

Activiteiten Buitencentrum De Pelen Oktober 2014

28 september 2014 | 11:52

De-PelenOok in oktober is er weer veel georganiseerd door Staatsbosbeheer bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. Een compleet overzicht van excursies en workshops vind je hieronder.

Activiteiten oktober Buitencentrum De Pelen

Grootouder Kleinkind Natuurmiddag bij Buitencentrum De Pelen
Op zaterdag 4 oktober is er weer een Grootouder Kleinkind Natuurmiddag bij Buitencentrum De Pelen. Grootouders en kleinkinderen kunnen dan actief en creatief aan de slag in Nationaal Park De Groote Peel. Halverwege de middag is er een pauze met drinken en iets lekkers. Na afloop worden er broodjes gebakken bij de vuurkorf. Starten om 13.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief versnaperingen en broodjes bakken. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Excursieworkshops natuurfotografie voor senioren bij Buitencentrum De Pelen
Op dinsdag 7 oktober is er een excursieworkshop natuurfotografie voor senioren bij Buitencentrum De Pelen. Een gids neemt u mee door Nationaal Park De Groote Peel en vertelt u alles wat u wilt weten over dit prachtige hoogveengebied. Om u deze wandeling nog meer te laten beleven gaat u ook fotograferen. U kunt elke camera gebruiken en hoeft geen ervaring te hebben met fotografie. Deze workshop is bestemd voor mensen van 60 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Starten om 13.30 bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per persoon, inclusief koffie/vlaai. De activiteit duurt tot 16.30 uur en aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Zwammen over paddenstoelen in De Groote Peel
Op zondag 12 oktober kun je meedoen met een paddenstoelenexcursie in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens een korte wandeling in dit prachtige hoogveengebied ontdek je welke soorten paddenstoelen er voorkomen. Een Peelgids van Staatsbosbeheer zorgt voor de begeleiding. Er start een excursie om 11.00 uur en om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een verrassing voor de kinderen. Aanmelden is gewenst op: 0495 – 641 497 of via depelen@staatsbosbeheer.nl.

Peel Ontdektocht Spannende spinnen in De Groote Peel
Spinnen eng? Vergeet het maar! Spinnen zijn reuze interessante en nuttige dieren. Op dinsdag 14 oktober is er een Peel Ontdektocht Spannende spinnen in Nationaal Park De Groote Peel. Als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je hoe spinnen leven. Er start een Ontdektocht om 11.00 uur en om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Lekker knutselen met natuurlijk materialen bij De Pelen
Op woensdag 15 oktober is er een Herfstknutselmiddag voor kinderen bij Buitencentrum De Pelen. Je gaat lekker aan de slag met zelf verzamelde spulletjes uit de natuur. Je kunt kiezen uit een herfststukje, een paddenstoelentas of een leuke mobile. Of maak het gewoon allemaal! De knutselmiddag start om 14.00 uur bij Buitencentrum De Pelen. Deelname kost voor het maken van een herfststukje: € 2,50 en voor een kaboutertas en herfstmobile  ook € 1,50. Aanmelden is niet nodig.

Peel Ontdektocht Herfstschatten in De Groote Peel
Op donderdag 16 oktober is er een Peel Ontdektocht Herfstschatten in Nationaal Park De Groote Peel. In de herfst is er zoveel moois te zien dat het zonde is om binnen te blijven, dus ga mee op zoek naar paddenstoelen, spinnen, gekleurde bladeren en alle andere Herfstschatten. Er start een Ontdektocht om 11.00 uur en om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Excursieworkshops natuurfotografie voor senioren bij Buitencentrum De Pelen
Op dinsdag 21 oktober is er een excursieworkshop natuurfotografie voor senioren bij Buitencentrum De Pelen. Een gids neemt u mee door Nationaal Park De Groote Peel en vertelt u alles wat u wilt weten over dit prachtige hoogveengebied. Om u deze wandeling nog meer te laten beleven gaat u ook fotograferen. U kunt elke camera gebruiken en hoeft geen ervaring te hebben met fotografie. Deze workshop is bestemd voor mensen van 60 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Starten om 13.30 bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per persoon, inclusief koffie/vlaai. De activiteit duurt tot 16.30 uur en aanmelden is gewenst op nummer 0495 – 641 497 of via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Peel Ontdektocht Spannende spinnen in De Groote Peel
Spinnen eng? Vergeet het maar! Spinnen zijn reuze interessante en nuttige dieren. Op dinsdag 21 oktober is er een Peel Ontdektocht Spannende spinnen in Nationaal Park De Groote Peel. Als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je hoe spinnen leven. Er start een Ontdektocht om 11.00 uur en om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen.  Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Lekker knutselen met natuurlijk materialen bij De Pelen
Op woensdag 22 oktober is er een Herfstknutselmiddag voor kinderen bij Buitencentrum De Pelen. Je gaat lekker aan de slag met zelf verzamelde spulletjes uit de natuur. Je kunt kiezen uit een herfststukje, een paddenstoelentas of een leuke mobile. Of maak het gewoon allemaal! De knutselmiddag start om 14.00 uur bij Buitencentrum De Pelen. Deelname kost voor het maken van een herfststukje: € 2,50, Kaboutertas: € 1,50 en Herfstmobile € 1,50. Aanmelden is niet nodig.

Fotoworkshop voor kinderen bij Buitencentrum De Pelen
Op donderdag 23 oktober is er een Fotoworkshop voor kinderen bij Buitencentrum De Pelen. Neem je digitale camera mee en leer de fijne kneepjes van het fotograferen in de natuur. Je gaat op pad met natuurfotograaf Bob Luijks die niet alleen veel weet over fotografie, maar ook over de planten en dieren in Nationaal Park De Groote Peel. Starten om 10.00 uur bij de balie van De Pelen. De workshop duurt tot 13.00 uur en is geschikt voor kinderen  van 9 t/m 14 jaar. Deelname kost € 15,- en dat is inclusief iets te drinken en een versnapering. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Peel Ontdektocht Herfstschatten in De Groote Peel
Op donderdag 23 oktober is er een Peel Ontdektocht Herfstschatten in Nationaal Park De Groote Peel. In de herfst is er zoveel moois te zien dat het zonde is om binnen te blijven, dus ga mee op zoek naar paddenstoelen, spinnen, gekleurde bladeren en alle andere Herfstschatten. Er start een Ontdektocht om 11.00 uur en om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Nacht van de Nacht in De Groote Peel
Doe mee aan de Nacht van de Nacht en duik in het donker! Op zaterdag 25 oktober om 19.00 uur is er een Nacht van de Nachtwandeling vol natuurbeleving in Nationaal Park De Groote Peel. Na afloop lekker genieten van een spannend verhaal en van een warme drank met iets lekkers. Starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname is een vrijwillige bijdrage. Aanmelden is gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Halloween in De Groote Peel
Op vrijdag 31 oktober, de avond van Halloween wordt het heel spannend in De Groote peel. Je kunt dan op pad voor een tocht vol griezelen en gruwelen in het diepe donker van het peelmoeras! Starten vanaf 20.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Aanmelden is noodzakelijk via depelen@staatsbosbeheer.nl of reserveer een kaartje via de webwinkel van Staatsbosbeheer www.winkel.staatsbosbeheer.nl . Deelname kost € 5,- per persoon. Deze tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het buitencentrum De Pelen ligt  aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie