Skip to content

Winters Weert

Glendi
23 september 2014 | 10:26

Advertentie

Schaatsbaan WeertHet Centrummanagement Weert is volop bezig met het programma voor een bruisende winter in Weert. De evenementen die in december plaatsvinden worden samengebracht onder de naam Winters Weert. Het programma is volop in wording en groeit nog steeds, maar de eerste activiteiten worden nu al verklapt.

Natuurlijk komt ook dit jaar weer Sint Nicolaas logeren in het Jacob van Horne museum. Van 19 november t/m 4 december is het Huis geopend. En is er in elke kamer volop plezier voor jong en oud.


Schaatsbaan Weert

Overdekte schaatsbaan in het Franciscus Huis
Het Franciscus Huis Weert realiseert met vele vrijwilligers een overdekte schaatsbaan van zondag 14 december t/m zondag 1 februari. Rondom de ruime opgezette ijsbaan staan diverse eetgelegenheden met typisch winterse hapjes en drankjes en uiteraard staat er ook een kerststal. Vanaf het verhoogde terras kun je, tijdens het nuttigen van een drankje en een hapje, genieten van alle schaatsers.

Pop-up restaurant in de Paterskerk
De Paterskerk, tegenover de overdekte schaatsbaan, wordt van zondag 14 december t/m zondag 4 januari de ‘place to be’ voor foodies en liefhebbers van heerlijk eten en drinken. Je kunt er genieten van heerlijke wintergerechten met uitmuntende wijnen die op de kaart staan, verrassende cocktails, gastvrij en vriendelijk barpersoneel en lekkere muziek. Comfortabele loungetafels en banken. Het ‘pop-up’ restaurant wordt gehost door Hostellerie Munten uit Weert.

Expositie Rembrandt in het Jacob van Horne museum
Vandaag de dag kennen wij Rembrandt met name van zijn schilderijen. Maar tijdens zijn leven was hij vooral beroemd als etser. Rembrandt heeft ongeveer 300 etsen gemaakt. In het gemeentemuseum Jacob van Horne is van 13 december 2014 t/m 15 maart 2015 een uitzonderlijke expositie te zien: Rembrandt in Zwart – Wit. Nog nooit waren er in Limburg zoveel etsen van Rembrandt te zien. Stuk voor stuk meesterwerken op klein formaat. Bezoekers van de expositie ontvangen bij binnenkomst een tablet met daarop informatie over de getoonde etsen. Verzamelaar Jaap Mulders neemt je als virtuele gids mee langs de expositie en vertelt over zijn passie.

Levensgrote speeldoos op de Markt
Op de Markt staat van zondag 14 december t/m zondag 4 januari een levensgrote speeldoos. Het Speeldoosje doet denken aan een authentiek muziekdoosje, met bovenop een danseresje in vol ornaat, triomfantelijk dansend. Tijdens de donkere dagen betovert het Speeldoosje de bezoekers van de binnenstad van Weert met vele optredens, demonstraties en workshops. Van woensdag t/m zondag wordt dagelijks om 14.00 uur een zijde van het Speeldoosje geopend en vinden er diverse optredens en entertainment plaats. op weekenddagen zijn er zelfs extra optredens om 16.00 uur.

Meer informatie over Winters Weert en de verschillende programmaonderdelen vind je op www.wintersweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie