Skip to content

Training helpt mogelijk tegen kanker

Redactie
2 oktober 2014 | 16:30

Advertentie

SportivaLifeDe afgelopen 6 weken hebben we al tips gegeven waarom training en goede voeding de kwaliteit van leven verbetert. Vandaar tip nummer 7: Training helpt mogelijk tegen kanker

Lichamelijke activiteit en training tijdens en na de behandeling van kanker hebben een gunstig effect op fysiek en psychosociaal welbevinden. Onderzoeken hebben aangetoond dat lichamelijke activiteit ook gerelateerd is aan een betere overleving bij patiënten met borst-, darm- en prostaatkanker.

Training helpt mogelijk tegen kanker

De ‘American Cancer Society’ zegt dat 1/3 van de meer dan 527.000 mensen die jaarlijks ten gevolge van kanker overlijden in de VS, het gevolg is van hun voedingspatroon en hun gedrag, voor wat betreft lichamelijke activiteit. Fysiek actief zijn, gecombineerd met gezonde voeding, kan volgens hen het ontstaan van kanker en het overlijden daaraan substantieel terugdringen.

Bij een onderzoek onder 73 vrouwen bleek het risico met 25% gereduceerd te zijn bij fysiek actieve vrouwen ten opzichte van de niet-actieve deelneemsters. In het algemeen suggereren onderzoeken dat lichamelijke activiteit het risico op kankers (met name dus borst-, darm- en prostaatkanker) vermindert en dat het kankerpatiënten helpt om sneller te herstellen van hun behandeling. Het kan zelfs het risico op terugkeren van de ziekte verminderen en het verhoogt de kans op overleving in sommige groepen van kankerpatiënten. Kortom wederom een hele goede reden om te gaan bewegen.

Gezondheidscentrum SportivaLife aan de Hulsenweg 5a te Nederweert is dagelijks geopend en heeft sport mogelijkheden voor zowel kinderen als ouders. Laat je eens vrijblijvend informeren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie