Skip to content

Herfst- & Winterpracht

Redactie
3 oktober 2014 | 17:41

Advertentie

Alex Storms Wijn NederweertAls de dagen korter worden en de avonden een grotere stempel drukken op onze (werk)dagen verandert naast de stijl van wijnen die men drinkt, ook onze spijs. In de zomer ligt de nadruk op fris, fruitig en elegant, in de winter gaan we op zoek naar volle ronde, kruidige of zelfs stoere tonen.

Herfst- & Winterpracht

Typische witte winterwijnen zijn dus kruidig en hebben veel body en lengte. Een viognier, pinot gris, Chardonnay (gelagerd op eikenhouten vaten) en gewurztraminer lenen zich uitstekend voor deze tijd van het jaar. Smaakbommetjes met een mooie zijdezachte afdronk. De van origine franse druivensoorten leveren ook buiten Frankrijk verbluffend resultaten. Zo heeft Wijnkopers Alex Storms de Hongaarse wijnen nabij de Donau weten te ontdekken. Vergeet daarbij ook onze oosterburen niet… Duitsland mag dan zijn exotische karakter missen, maar bij het ontkurken van de wijnen wordt dat ruimschoots gecompenseerd. Door hun zuivere karakter en droge afdronk zijn het goede alternatieven voor (te) dure en tegenwoordig vaak zoetige Alsace wijnen.

De krachtpatsers uit Chili, Argentinië en het zuiden van Italië zullen zich schaamteloos presenteren als rode winterwijnen. Maar persoonlijk kies ik liever voor de onbewandelde paden. Zo zul je mij tijdens deze dagen sneller behagen met wijnen uit Madiran en Cahors gesitueerd in zuidwest Frankrijk, maar nog liever ga ik het avontuur aan in Spanje of Portugal. Heeft U als eens gehoord van de piepkleine gebiedje Beira Interior? Oeroude druivenrassen als Fonte Cal, Arinto, Síria, Touriga Nacional, Aragonês, Castalã en Rufete zorgen voor authentieke wijnen die U zullen verrassen in hun diversiteit en smaakrijkdom!!

Een van deze krachtpatser past natuurlijk ook goed bij de stevige winterse kost zoals stamppotten of oma’s sudderlappen. Bij de volgende keer als U een stevige winterse schotel als boerkool met spekjes en worst voor de kiezen krijgt denk dan aan deze colom, trek er vervolgens een mooie rode winterwijn bij open en de geleverde fysieke inspanning of de zakelijke beslommering van die dag zullen naar de achtergrond verdwijnen. Een warm gevoel neemt plaats en u zult zich realiseren dat de onverwachtse combinaties het leven zo mooi en verrassend maken… Zo simpel en puur, maar o zo groots!

Santé
Alex (JR) Storms | www.storms.nl
Vinoloog en 4e generatie Wijnkopers Alex Storms

Wijnkopers Alex Storms Mertens is een open wijnhuis met een prachtige vestigingen in Nederweert en Heythuysen. Rechtstreeks importeren ze van vooral ambitieuze wijnboeren en leveren uitsluitend aan een selecte groep particulieren, restaurants en hotels. Wijnkopers Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en de veeleisende klanten.

Neem eens een kijkje in de online-shop of loop eens binnen in hun prachtige winkel aan de Kerkstraat 24 in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie