Skip to content

Training helpt je om langer te leven – SportivaLife

Redactie
9 oktober 2014 | 14:41

Advertentie

SportivaLifeDe afgelopen 7 weken hebben we al tips gegeven waarom training en goede voeding de kwaliteit van leven verbetert. Vandaar tip nummer 8: Training helpt je om langer te leven.

Als je alle positieve effecten m.b.t. training en voeding van de afgelopen weken bij elkaar optelt en toepast in je leefstijl, kunnen we stellen dat je zonder meer een gezonder individu wordt en gezondere mensen leven gemiddeld langer. Een laatste zeer nuttige tip om te weten is dat ook emoties invloed hebben op de levensduur.

Training helpt je om langer te leven

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat mensen met beperkte negatieve emoties en tevens een goede conditie, veel minder kans hebben om vroegtijdig te overlijden, soms wel tot 63%. Negatieve emoties hebben zeker een functie, echter indien deze frequenter aanwezig zijn dan positieve hebben ze letterlijk een negatieve werking op ons welzijn. We noemen dit de positiviteitsratio en deze stelt dat er tegenover iedere negatieve emotie 3 positieve emoties moeten staan.

Samengevat kunnen we stellen dat : Zolang je nog geen kamer in je kelder hebt om je te laten invriezen, geeft een positieve kijk op de wereld en training de beste kansen op een langer leven.

SportivaLife Nederweert heeft wekelijks groepstrainingen in het activiteitenaanbod die uitermate geschikt zijn voor de ouder wordende mens. Kennismaken?
 Neem dan contact op met SportivaLife via 0495-460600 of loop even binnen bij SportivaLife aan de Hulsenweg 5a te Nederweert.

Lees hier alle columns van SportivaLife Nederweert

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie