Skip to content

Sponsoractie Spieren voor Spieren

10 oktober 2014 | 12:12

Spieren voor SpierenZaterdag 25 oktober organiseert Laco sportcentrum Nederweert in samenwerking met Reddingsbrigade Nederweert, Duikteam Nederweert en zwemvereniging ZPC een grote sponsoractie voor de stichting Spieren voor Spieren.

Waarom nu deze sponsoractie? Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten. Voor 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren helpt deze kinderen door de opbrengsten van sportieve fondsenwervende evenementen direct in te zetten voor snellere diagnose en baanbrekend onderzoek. Ook organiseert de Stichting leuke evenementen voor de kinderen met een spierziekte en hun families.

Winter Challenge 2014

Laco is een van de hoofdsponsors van de stichting. Wat is er zo interessant op zaterdag 25 oktober. In heel Nederland worden dan sponsoractiviteiten georganiseerd onder de naam van Winter Challenge. Duizenden mensen nemen die dag deel aan sportactiviteiten om geld in te zamelen voor kinderen die niet kunnen sporten. Stel je voor je bent zeven of acht jaar oud, je zit in een rolstoel en je vriendjes zijn in het zwembad aan het zwemmen en jij kunt dit niet. Dit is een van de reden waarom Laco sportcentrum Nederweert, de Nederweertse Reddingsbrigade, Duikteam Nederweert en zwemvereniging ZPC geld gaan inzamelen om kinderen met een spierziekte in de toekomst een kans te geven om wel te kunnen sporten.

Om 12.00 uur geeft wethouder Geraats het officiële startsein. Je kunt o.a. deelnemen aan duikactiviteiten van Duikteam Nederweert of meedoen met auto onderwater van de Reddingsbrigade Nederweert. Ouders met kinderen van 0 t/m 3 jaar kunnen kennis maken met het knuffelzwemmen (baby en peuterzwemmen). Er worden onderwaterfoto’s gemaakt en er zijn diverse standhouders die wellness producten demonstreren. Het fitnesscentrum is van 13.00 uur t/m 18.00 uur opengesteld voor iedereen die kennis wil maken met de fitnesssport of wil meedoen met een van de doelgroeplessen zoals ClubPower, ClubYoga, ClubFiësta (dans), bodysculpture en streetdance.

Naast deze spraakmakende activiteiten organiseren zwemvereniging ZPC, Reddingsbrigade Nederweert en het duikteam van Nederweert van 18.00 tot 24.00 uur een gemixte zwemmarathon bestaande uit 3 onderdelen: afstandszwemmen, hinderniszwemmen en snorkelen. Vanaf maandag 6 oktober kun je hiervoor sponsorkaarten afhalen bij de receptie.  Tijdens de zwemmarathon wordt het sponsorgeld “munten” in het zwembad gegooid. Aan het eind van de zwemmarathon wordt het ‘geld’ door duikers van Duikteam Nederweert van de bodem gehaald.

Maar dit is nog niet alles. Om de Winter Challenge sportief af te sluiten, start er om 21.00 uur in het fitnesscentrum een spinningmarathon die om 02.00 uur eindigt, als de zomertijd overgaat in de wintertijd. Per uur kun je een spinningfiets reserveren of voor de hele spinningmarathon. Een uur spinnen kost per deelnemer 7,50 euro of 30 euro voor de hele marathon. Er zijn maximaal 25 fietsen beschikbaar. Voor verenigingen die geïnteresseerd zijn om mee te doen, zijn 12 fietsen gereserveerd. De overige 13 fietsen zijn beschikbaar voor iedereen die graag mee wil doen. Dit mogen ook hele families zijn. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Spieren voor Spieren.

Wil je meer weten over de Winter Challenge 2014 kijk dan op de website laco.wintertijdchallenge.nl en zoek op Nederweert of kijk op de website van zwemvereniging ZPC www.zpc-nederweert.nl, Reddingsbrigade Nederweert www.rb-nederweert.nl en Duikteam Nederweert www.duikteamnederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie