Skip to content

Reanimatie in Ospel

11 oktober 2014 | 0:50

Reanimatie in OspelVrijdagavond is een man onwel geworden in het gemeenschapshuis Haaze-Hoof in Ospel. Er waren op dat moment verschillende personen met een AED-certificaat aanwezig in het gemeenschapshuis. Hierdoor werd zeer snel een reanimatie opgestart.

Een persoon is de AED, die voor bij de ingang van de Haaze-Hoof hangt, gaan halen en twee andere personen zijn direct gaan reanimeren. De brandweer en ambulance werden gealarmeerd om hulp te verlenen. De brandweer was voor de ambulance aanwezig en hebben de reanimatie overgenomen. De man is door het ambulance personeel gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Er is geen AED-alert verstuurd omdat aan de meldkamer werd doorgegeven dat er een AED aanwezig was en dat er al mensen aan het reanimeren waren.

Bij dit soort noodsituaties wordt duidelijk dat een goed reanimatie-netwerk van groot belang is. Nederweert heeft inmiddels ruim 270 vrijwilligers die meedoen aan Hartslag voor Nederweert, een netwerk van vrijwilligers die ingeschakeld kunnen worden bij een reanimatie. Door dit uitgebreide netwerk kunnen mensen  met een acute circulatiestilstand sneller geholpen worden en neemt hun overlevingskans enorm toe.

Wil je ook meedoen aan Hartslag voor Nederweert? Meld je dan aan via de website: www.hartslagvoornederweert.nl of kom dan naar een van de informatieavonden. Tijdens de informatieavond wordt uitgelegd wat het inhoudt om als vrijwilliger actief te zijn voor de stichting. De informatie avond is bedoeld voor iedereen die vrijwilliger wil worden of dit overweegt. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Kom-met-je-kleuters-naar-de-kabouters-in-De-Groote-Peel-Marijke-Vaes-Schroen
Herfstfeest op het Kabouterpad
20 oktober 2024 | 19:00
Carnaval-confetti-feest-Depositphotos-KarepaStock
Koop snel je kaartje
20 oktober 2024 | 18:00
Rekenmachine-papier
Inzicht besparingen, regelingen en toeslagen
20 oktober 2024 | 17:00
2024_10_20-Eenzijdig-ongeval-op-A2-bij-Weert-31
Auto over de kop
20 oktober 2024 | 16:32

Advertentie