Skip to content

Buurtzorg Nederweert voegt een Plus toe

Redactie
14 oktober 2014 | 17:00

Advertentie

Buurtzorg nederweertMet de start van het inmiddels 300e ‘Buurtzorg Plus’- team lanceert thuiszorgorganisatie Buurtzorg opnieuw een succesvol innovatief project. Terwijl de thuiszorg zwaar onder druk staat door dreigende bezuinigingen en kostenoverschrijdingen, heeft Buurtzorg een nieuwe manier gevonden om de sector te verbeteren.

Buurtzorg Plus

Buurtzorg Plus is inmiddels ook gestart in Nederweert. Plus is een toevoeging aan het reguliere zorgaanbod van de thuiszorgorganisatie. Gespecialiseerde fysio- en ergotherapeuten werken nauw samen met wijkverpleegkundigen- en verzorgenden. Samen brengen ze in kaart wat het functioneren van thuiswonende cliënten belemmert en bedenken oplossingen op maat. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om aanpassingen en/of hulpmiddelen in huis of het bieden van gerichte oefentherapie thuis zodat de conditie en het zelfstandig functioneren vooruit gaat. Ook mantelzorgondersteuning en preventie staan hoog in het vaandel.

Buurtzorg nederweert bordBuurtzorg Nederweert werkt samen met thuiszorgfysiotherapeute Nathalie Meurkens (werkzaam bij FysioFitness Huib Janssen) en met ergotherapeute Iris Kunnen (werkzaam bij Susanne Maas Praktijk voor Ergotherapie). Bestaande contacten van de cliënt met andere behandelaars blijven natuurlijk gewoon gehandhaafd. De cliënt heeft de vrijheid om zelf hierin een keuze te maken.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze werkwijze zeer positieve gevolgen heeft. Cliënten worden zelfstandiger, mantelzorgers voelen zich ondersteund, de zorg is beter op elkaar afgestemd en het werk van de wijkverpleegkundigen- en verzorgenden wordt minder zwaar. De verwachting is dat de (zorg)kosten zullen dalen, omdat veel cliënten uiteindelijk minder zorg nodig zullen hebben. Buurtzorg Plus werkt toe naar zelfstandigheid.

Voor meer informatie over Buurtzorg Plus Nederweert kun je – zonder verwijzing –  rechtstreeks contact opnemen met het thuiszorgteam, St. Antoniusplein 21­22 inNederweert, tel. 06 – 12 63 82 17 (24/7 bereikbaar).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie