Skip to content

Raad akkoord met voorkeurstracé Randweg

Redactie
28 oktober 2014 | 22:22

Advertentie

Raadsvergadering NederweertDe fracties CDA, VVD en de PvdA hebben voor de voorkeursvariant van het college gestemd. Hiermee gaat er namens de raad een voorlopig positief advies naar de provincie. Na een proces van meer dan 20 jaar komt de randweg een stapje dichterbij.

Raad akkoord met voorkeur Randweg

De keuze 2A variant 3 betekent een randweg door het buitengebied. Alle raadsleden zijn zich bewust dat het in een aantal, soms persoonlijke, gevallen problemen zal op leveren die goed bekeken moeten worden.

Fractie JAN wilde een vijfde alternatief toevoegen, namelijk de keuze om geen randweg aan te leggen. Volgens de fractie is de nut en noodzaak niet aangetoond. Dit amendement is niet overgenomen.

Het CDA en de VVD dienden samen een motie in waarbij gevraagd werd de effecten op alle aanpalende wegen scherp in beeld te brengen. Tevens willen ze in de uitwerking de bewoners van Molenweg, Uliker, Herstraat en mogelijk andere wegen betrekken om te komen tot een veilige inrichting. Het CDA vraagt ook dit standpunt van de Raad over te brengen aan het college van Gedeputeerde Staten. Deze motie is aangenomen.

De PvdA diende een motie in waarbij vooral het verkrijgen van meer duidelijkheid het belangrijkste punt was. De beslissing van vandaag maakt dit volgens wethouder Mackus nu juist mogelijk. Deze motie werd aangenomen met een wijziging.

Bekijk hier de vervolgstappen.

Advertentie

62 Reacties

  1. zo , nu weten waar wij eindelijk waar wij wel en niet zeker niet op moeten stemmen over 3,5 jaar.
    Met alle lof voor Mevr Dieteren van Jan , want zij heeft alle boerenpummels van CDA, VVD en PVDA mooi te kijk gezet. Een vrouw met ballen.

    • Politiek zou de burgers moeten vertegenwoordigen. Het is ver te zoeken in Nederweert. Inderdaad duidelijk welke partijen zich door prestige laten leiden in plaats van de burgers en de maatschappelijke noodzaak serieus te nemen. Driewerf bah, voor alle die die partijen. Hulde voor Jan!

      • Nu komt de tijd voor afrekenen, laten we dit allemaal goed onthouden , Jan is de enige die luistert naar de mensen , want als je de voor en tegenstanders vanavond hebt gezien is er gewoon geen draagvlak voor een randweg , maar toch erdoor drukken.

        • Beste John
          Ik heb vanavond goed geluisterd.
          En wat mij opvalt is dat er toezeggingen gedaan zijn , die niet haalbaar zijn.
          Het hele project mag de gemeente niet meer gaan kosten dan 5 miljoen.
          Dat ging ze al eerder niet lukken , en dan komen er nu nog de aanpassingen bij kwa extra verkeersveiligheid , en het kanaal project.
          Verder viel mij ook op dat de PVDA geen standpunt in durft te nemen Of er moet een mits bij staan..
          Nu wordt het voorgeschoteld dat de nieuwe randweg er komt.
          Ook viel mij op dat de voorstanders uitblinken in afwezigheid.

          • Verder vind ik de kop van Raad akkoord met voorkeurstracé Randweg.
            Niet kloppen.
            JAN is duidelijk tegen / PVDA voor met een MITS.
            Dus eigenlijk zijn alleen CDA en VVD voor.

          • Ron, voorstanders waren toch degene die geen wit shirt met rood kruis aan hadden? Waren er heel wat toch?

        • Eindelijk? Als je dat nu pas weet zegt dat vooral iets over je politiek inzicht, John.

          Geen draagvlak? Was behoorlijk druk maar duizenden tegenstanders heb ik niet gezien?

          Maar je hebt dus het aantal voor en tegenstanders geteld die aanwezig waren? Conclusie: geen draagvlak? Goede argumentatie, op JAN stemmen past daar inderdaad wel bij!

          • Beste Siemie
            Als de tegenstanders allemaal een mooi wit shirt met een rood kruis gedragen was het een zeer aparte foto geworden.

          • Siemie,

            Politiek interesseert me al jaren niet omdat we als burgers al jaren lang door de landelijke politiek genaaid worden. Maar over democratie gesproken. We zullen het draagvlak eens beoordelen zoals ze bij verkiezingen ook naar de opkomst kijken, daar is ook nooit 100% opkomst .Als ik de opkomst bekijk en inschat denk ik dat er zeker 90% tegenstanders zijn geweest. Waar zijn de voorstanders als die echt een randweg willen ?? deze duizenden mensen zijn neutraal , hebben geen mening , dus gaan de stemmen naar de grootste partij , de tegenstanders dus. Conclusie : vanuit de bewoners Nederweert is er niet voldoende draagvlak.
            Dan nog het volgende waarom ik niet gestemd heb : Waarom is er door de politiek in de aanloop naar de verkiezingen de randweg even opzij gezet ,en waarom sprak geen enkele partij een duidelijke mening uit waar zij voor stonden ten aanzien van de randweg in hun verkiezingscampagne ? Nou , deze week een antwoord gekregen waar mij wederom de broek van uitvalt. Ik heb deze vraag voorgelegd bij leden van JAN , waarom zij nu wel duidelijk tegen zijn . Het antwoord : De politieke partijen mochten van B&W de randweg niet gebruiken als verkiezingsitem in hun campagne, dus hier niet kenbaar maken dat ze tegen de randweg zijn. Tot 2x toe gehoord. Hoezo DEMOCRATISCH ??? Als dit zo is kun je spreken van een schande , en nu het CDA weer voor 4 jaar in het zadel zit , hebben ze ruim de tijd om de randweg nu er door te drukken . Ik voel mij bij het horen van dit wederom genaaid ? Gelukkig heb ik niet veel politiek inzicht , daar heb je gelijk in, ik hoop het ook zo te houden. Maar ik denk dat vele mensen die erbij zijn geweest op de vergadering hetzelfde gevoel hebben. Politiek inzicht ? Leg mij maar eens even uit wat het is. Volgens mij is dat zoiets als je een uur kunt lullen en de mensen dan nog niet begrijpen wat je gezegd hebt, en als je er niets van bakt met een gouden handdruk het toneel mag verlaten.
            Ik mag hopen dat de afrekening over 3,5 jaar plaats vind, ik denk dat PVDA daar nu al bang voor is omdat ze wel voor stemmen mits………………..
            Ik ga in ieder geval wel stemmen over 3,5 jaar , dat heb ik geleerd , en ik weet nu al op wie , op Jan op mevr. Dieteren , zij heeft gisteren veel stemmen verdiend.

          • Zonder eigen visie en ruggengraat oppositie voeren is JAN wel toevertrouwd. Populaire uitspraken doen en gaan zo het snelle applaus ook. Maar besturen kunnen ze niet. Laatste keer met wethouder Beelen hebben we allemaal nog vers in ons geheugen, wat een afgang was dat! Echt besturen is vooruitzien met visie en achter een beleid staan ook als het even tegenzit of als het een onderwerp is waar niet 100% van je achterban achter staat. Dan de belangen goed afwegen en toch een besluit durven te nemen waarvan je overtuigd bent dat dit op de lange termijn het beste is, dat is besturen! En dat zie ik de fractie JAN nog niet doen. In geen 100.000 jaar!

          • John.

            Die 90% is natuurlijk uit de duim gezogen. Het kan ook 80 of 70% zijn. Dat er vooral tegenstanders waren heb je gelijk in. Maar dat is logisch, de voorstanders voelen niet dezelfde drang want worden niet persoonlijk geraakt maar in algemeen. Landelijk zie ik ook vaker protest acties maar zelden of nooit pro acties.

            Dat partijen samen hebben afgesproken om randweg niet als verkiezingsitem te gebruiken zegt alles! Als JAN als tegenstemmer hier ja op heeft gezegd, dan vraag ik me af waarom? Indien ze hier veel stemmen mee konden behalen hadden ze dit toch gewoon kunnen zeggen! Schijnbaar toch geen item waar geloof in was om veel stemmen te winnen. De andere partijen helpen door hier in mee te gaan? Is al reden genoeg om niet op JAN te stemmen.
            En dan zeg jij dat Dieteren een mevrouw met ballen is?? Was ze die voor en tijdens verkiezingen dus even kwijt?? Als ze toen stelling hadden genomen had ik je gelijk gegeven maar nu moet ik er om lachen.
            Flut argument is het. Je staat ergens voor of niet. Geen populair gedoe achteraf. Ze hebben mensen zoals jou toen in steek gelaten. Denk daar over 3,5 jaar maar eens aan!

    • Ben jij op een andere vergadering geweest dan ik?
      Ik zag namelijk alleen iemand die geen keuze maakte. Lekker veilig besturen!

      • Siemie,

        laat het 80% zijn , in ieder geval een meerderheid. Als al deze tegenstanders persoonlijk geraakt worden zal het budget voor de weg zeker niet toereikend zijn. Alle punten wijzen op onvoldoende draagvlak, de ruime aanwezigheid van de tegenstanders , de 5 sprekers , waarvan 4 tegen , en waarvan 1 namens een groep van 15 stakeholders. Het CDA begaat dezelfde fout als ze in de landelijke politiek hebben begaan, niet luisteren naar de bevolking.
        Wat JAN betreft moet ik je gelijk geven en ben ik het met je eens, zij hadden voor de verkiezingen er moeten staan, maar zij hebben zich bedacht en dat is voor mij het argument om toch op hun te gaan stemmen. Er is anders geen keuze in Nederweert als CDA, VVD, PVDA , dus blijft alleen JAN over die tegen de weg zijn. Ik ken Carla Dieteren verder niet , eerder nooit van gehoord , maar van alle sprekers heeft zij het beste gesproken en is opgekomen voor de inwoners van Nederweert .
        Ik weet waar ik voor sta en zal strijdend ten onder gaan ( Braveheart ) want ik weet ook dat de randweg voor ons een verloren zaak is, het was al lang in kannen en kruiken , alleen formeel moet het er nog door. Verder vind ik merkwaardig , dat door de keuze die nu is gemaakt er niet meer terug gevallen kan worden op de andere opties, met andere woorden die zijn nu van de baan.

        • Mensen die er neutraal in staan? Mensen uit interesse, mensen die actie verwachtte, mensen ter ondersteuning van een tegenstander? Die waren allemaal niet aanwezig? Vrij makkelijk om ze allemaal als tegenstanders te bestempelen. De brieven van gemeente Weert, Someren, VVN, etc. allemaal niet van belang? Nee de 4 sprekers zijn heilig. Altijd fijn om te horen dat je niet alleen staat maar democratisch zegt het niets.
          Ik vraag me al jaren af waarom een randweg ineens stopt en wanneer een racer een fietser van de Heerweg of Peelsteeg rijdt? Protest acties daarvoor waren er nooit!!! Hoogstens een stille tocht als het te laat is!

          • Ik bestempel ze niet als tegenstander , maar ze waren er niet , dus mag je ervan uit gaan dat ze ook niet echt voorstander zijn. ik had ook liever thuis op de bank gezeten als in de raadszaal. Dus als je het belangrijk vond dat die weg er moest komen had iedere voorstander er ook moeten zijn. Voorstanders die ik heb gezien waren er in ieder geval niet veel.

          • Dat ik je begrijp. Moeten we als we bijvoorbeeld grote voorstander zijn tav wijzigingen in zorg of aanschaf nieuwe leger helikopters ook naar de tweede kamer in Den Haag? Hoop dat het alleen voor raadsvergaderingen geldt anders krijgen we het druk met z’n alle!

      • Ja, dit zijn wij nog vergeten even duidelijk aan te halen .

        één gemeenteraadslid van het CDA had niet het lef om zijn/haar stem uit te brengen wegens persoonlijke belangen. Wat was het persoonlijke belang ???? was hij/zij voor of tegen de weg ??? Ik denk het laatste . Je zit daar in de raad om besluiten te nemen. Weer politiek gekonkel , hoe lang denken zij hier mee door te kunnen gaan ?

        • Ja John……
          Dit was in ieder geval ook mijn vermoeden , hoe is zoiets in godsnaam mogelijk ???
          Als je een beetje lef hebt dan kom je er recht voor uit…maar helaas dat heet Politiek !!!

          • Net als de landelijke politiek , zijn ze hier ook de weg kwijt.
            Maar naar de burgers luisteren ?
            Het zal toch niet zo zijn dat de gewone burger ook nog met goede en haalbare ideeën komt?

          • Maar dat zakje met geld!!!!

    • John dat is tenminste 100% de waarheid……….en Carla toppie !!!

  2. Beste Siemie
    Jou redenering.
    Er waren 5 sprekers , 4 tegen 1 voor.
    1 voor sprak wel of niet voor meerderen maar voor toch maar 1.

    ??????????

    • Het gaat je om sprekers? Dat begreep ik niet. Het advies van college is voorkeur 2a variant 3. Het is beetje onzinnig om college veren in reet te steken, dat men daar helemaal mee eens is. Of had je VVN, gemeente Weert graag aan woord gezien? Zijn de ingezonden brieven niet voldoende?
      Je hoort en ziet graag wat je wil zien Ron!

      • Ik zou graag zien dat men voor het algemeen belang zou opkomen maar dat gebeurt niet.
        Maar zullen we nou eens hebben waar het werkelijk om gaat?
        Dat is geld.
        Geld dat ons belooft wordt.
        En daar is het de B&W om te doen

        Het gaat hier om een toegezegde subsidie , als deze er niet zou zijn was de randweg niet ter spraken.
        En daar gaat het ook stranden.
        Wil niet zeggen dat hier en daar wat moet gebeuren.
        Maar met 5 miljoen kun je aardig wat doen.

        En daar is geen nieuwe Randweg voor nodig.

  3. Goed democratisch besluit van de gemeenteraad dat recht doet aan de verhoudingen over de bevolking van Nedeweert. Grootste deel van de bevolking is neutraal/positief tov de Randweg, maar maakt zich wel terecht zorgen over mogelijke verkeerstoename op aansluitende wegen. Goede motie van CDA/VVD om dit nader in beeld te brengen. Actiecomité Randweg Nee vormt (naar het zich aanziet) een aanzienlijke groep onder de bevolking, maar zeker geen meerderheid. Politiek gezien prima vertegenwoordigd door de fractie JAN (die al sinds 197o het motto heeft “stilstand is vooruitgang”, zo ook nu). Per saldo slaat de balans uit zoals de mening onder de bevolking zich m.i. ook verhoudt dus daarmee is dit een prima democratisch genomen besluit.

    • ok buiten je naam voering ben je echt de weg kwijt
      om te kotse

      • Ja Ron de druiven zijn zuur zoals ik al zei de grote meerderheid van de burgers in gem. Nederweert zijn neutraal betreft de randweg alleen de mensen de mensen die het betreft ik wens ze heel sterkte en er zijn de nodige wettelijke mogelijkheden om de dit besluit aan te vechten voor de tegenstanders

        • Ton,

          Ik denk dat je met neutraal voor een groot deel ook de “niet geïnteresseerden” bedoelt. Want als het niet jouw ‘wereld’ raakt, dan denkt eenieder al snel ‘laat maar waaien’.

          Getroffenen moet t.z.t. hun rechtsbijstandverzekering inschakelen of diegenen zonder: een pot met geld bij elkaar leggen en in kleine clusters gaan procederen.

          We zullen zien waar het schip strandt!

          En als ie strandt, kun jij fijn over de fietsbrug (die al jaren geleden beloofd is) vanuit je woonplaats Budschop oversteken naar de boulevard. Pas dan maar op voor de hondenpoep op de boulevard, want ik ben bang dat het een hondenuitlaatplaats wordt.

          • Hoop ik dat die kwaker van Breukers lekker in de stank zit!

    • helemaal mee eens. Goed om te zien dat dit besluit niet beinvloed is door een groep mensen die hard schreeuwt en ook vaak ook oneigenlijk argumenten gebruikt.
      Laten we ons nu richten op het constructief ondersteunen van de gemeente bij een slimme uitvoering van de randweg, waarbij de overlast tot een minimum beperkt wordt.
      En laten we niet met modder gooien…

      • Een groep mensen die hard schreeuwt of voor hun eigendom opkomt ??? Ik heb er tot nu 1 horen kwaken en dat was die kwaker van Bruekers,

  4. Ik raad iedere burger van Nederweert aan om alvast te gaan sparen, de gemeentelijke belastingen zullen de komende jaren omhoog vliegen. Uiteindelijk komt de rekening altijd bij de inwoners te liggen , helaas…….. En wat schieten wij ermee op ?

  5. Weer hebben we een toneelstuk gezien (niet zo goed als de Krottepoffers , maar toch …………) .Dit toneel speelt zich al meer dan 2 jaar af.
    De regisseur heeft het goed in de hand, op 4 dissidenten na, liep iedereen mooi in de pas!

    Als toeschouwer geef ik de 4 “dissidenten” een dikke 9.

  6. Hoeveel tegenstanders, voorstanders of neutrale mensen er nu daadwerkelijk waren of behoorden te zijn, is niet te zeggen. Een referendum houden of afgaan op groepen stakeholders zal ook geen transparante weerspiegeling geven van de verhoudingen, ook omdat simpelweg een grote groep mensen het eenvoudigweg allemaal niet interesseert wat er binnen de politieke muren afspelen.

    Feit is wel, dat blijkbaar de consequenties van een randweg voor vele inwoners in de kernen onvoldoende uitgelegd is door b&w en ook onvoldoende onderzocht is in MER. In MER worden zaken gemeten, maar niet gewogen. Is een verkeersdode belangrijker dan natuurbehoud? Is geluidsoverlast voor kern belangrijker dan verkeersveiligheid en is dit voor fietser/auto/of…? En wat mag hoeveel overschrijden of als acceptabel worden gezien?

    Helaas zullen met dit advies andere opties (en mogelijk ook nog niet bekeken opties?) niet meer bekeken gaan worden en is dus de 1e slag gewonnen door wethouder Mackus. Focus ligt nu (helaas) sec op deze optie.

    Hoe deze optie (onverwacht/onaangekondigd) erbij is gekomen, vergeet iedereen even voor het gemak: eerst (RvR-)kavels laten bebouwen/uitgeven en daarna zeggen dat de bijgekomen optie (die kopers NIET wisten) over jouw pasgebouwd huis gaat.!? Tja, dat getuigt pas van visie….of noem ik het politiek gekonkel!? Oké, zullen aantal mensen zeggen: dat is privé-belang en geen algemeen belang. Dat zij zo (ondanks dat druiven zeer zuur zijn voor betrokkenen) en dus is het ook het goed recht van betrokkenen om actie te voeren en alle rechtsmiddelen aan te grijpen om project tegen te houden.

    Enige strohalm die rest is net zolang trachten te procederen/vertragen, zodat randweg te duur wordt of subsidie vervalt. Want des te langer het duurt, des te duurder het wordt en dus budget te krap wordt. En dan zullen we zien of b&w “de ballen hebben” om project nog af te blazen wegens budgetoverschrijdingen!
    Ik als belanghebbende/tegenstander zal in ieder geval doorprocederen tot ik erbij neerval!

    • Begrijpelijk dat dit zuur voor je is Zorro en het is je recht om te procederen, maar overweeg eens voor jezelf om individueel met de gemeente in gesprek te gaan over je specifieke situatie om te zien of er specifieke oplossingen geboden kunnen worden, die de zaak voor jouw acceptabel maken. Dit als tegenhanger voor een langdurig process, wat jou ook niet in de koude kleren zal gaan zitten.
      Je weet immers ook niet wat de uitkomst zal zijn en om hieraan persoonlijk ten gronde te gaan, gun ik ook niemand.
      Gewoon van mens tot mens gesproken.

      • Beste De Waard,

        Ik waardeer je uitgesproken zorgen t.o.v. mijn persoon/persoonlijk welbevinden. En geloof me: ik ga niet procederen uit alleen frustratie of omdat ik niet de consensus wil gaan zoeken door in gesprek te willen gaan met gemeente.

        Ik heb enige tijd geleden de gehele gemeenteraad inclusief burgemeester een uitgebreide brief gestuurd met mijn specifieke situatie/zorgen/etc. Resultaat: 1 reactie terugontvangen! Ten tijde van verkiezingen willen ze graag met iedereen in debat en iedere burger/ziel overtuigen om op hun te stemmen, maar als hun “wisselgeld” gevraagd wordt, door simpelweg hoor/wederhoor c.q. te overleggen, geeft men niet thuis. Meer woorden zal ik er niet aan vuil maken…..!
        Ik ben geen fanatiek JAN-ner o.i.d., maar ben wel blij dat er in ieder geval iemand een tegengeluid durfde te geven. Want trouwe brave volgelingen/JA-knikkers zonder uitgesproken mening hebben nog nooit de wereld kunnen veranderen!

  7. Wat zijn de druiven zuur en wat een gemoel. Erg gemakkelijk voor het JAN om te scoren op gevoel, is dan ook het enige dat ze kunnen. Willen we even niet vergeten dat het JAN zelf ook voorstanders was en dat als ze nu hadden kunnen “regeren” ze een heel ander verhaal hadden gehad enne Carla die het goed doet, tja ze is de enige met verstand daar en ze kan debatteren, maar ze is niet rechtuit en verwijt anderen zaken waar dan op gereageerd moet worden, maar zelf reageert ze nergens op. Het JAN laat Budschop in de kou staan (he peter, je hebt wat uit te leggen aan je buren).

    Nee, ik wil niet zeggen dat alles altijd goed gaat, maar om daarom het JAN de credits te geven, nee ik vind echt dat er meerdere raadsleden zitten die zich goed voor ons dorp inzetten al wordt dit niet altijd gezien. En ga er anders zelf zitten. Ik zou het niet willen en kunnen, maar mekkeren aan de zijkant is natuurlijk wel het gemakkelijkste!!!

    • Hoezo “anders ga er zelf maar zitten”? Wat een kort door de bocht-redenatie. Als je kratje bier bij de supermarkt te ver achter in de winkel staat, wordt je toch ook geen vakkenvuller!?

      Politieke kleur boeit niet. Geloof in democratie heeft sinds gisteren toch te flinke deuk gekregen.

      Als jouw belang geschaad wordt, dan mag je dat verdedigen. Zorro (en anderen) ik wens je/jullie veel succes/sterkte!

      • Daarom heet hij ook Remy alleen op de wereld

  8. Goed gesproken Zorro, je doet je naam eer aan. Tja, hoe die visie van Mackus er weer tussen komt, is ern raadsel, maar alles gebeurt met de visie van Mackus, lijkt wel of hij het alleen veto heeft. Weten nu in ieder geval waar we de volgende keer NIET op moeten stemmen. Ik had al niet op hem gestemd, maar Zorro, zet je aktie voort, goed gedaan joh.

  9. Tja… de meerderheid besluit. Wel lekker makkelijk om nu kritisch te zijn op JAN. Ik denk dat als die JAN geen oppositie had gevoerd er nooit gesproken was over de verkeerssituatie Molenweg en Uliker. Dankzij JAN hebben de coalitiepartijen ingezien dat er iets moet gebeuren. Trouwens geloof mij dit besluit gaat ons heel veel geld kosten. Voor het geschatte bedrag heb je geen randweg. Tegen de tijd dat we daar over spreken zijn de bestuurders alweer gevlogen en hebben wij inwoners maar te betalen. Nu reageren de voorstanders maar ik ben benieuwd hoe die praten als blijkt dat bij uitvoering van de randweg er miljoenen bij moet.

    • 1 Voordeel, dan zal Weert tzt niet alle miljoenen inpikken als we samen gaan. 2 kale kippen! Beter opmaken aan Randweg dan een te duur gemeentehuis!

  10. Ik vindt het stemmen in Nederweert en voor de Nederlandse politiek niet meer interessant,ze beloven vanalles en doen dan toch wat ze zelf willen,verspilde moeite

  11. Zoals het er nu uitziet zal er een regen van bezwaren neerdalen over dit stoffige nederweerter besluit.
    Met ‘n beetje pech gaat de realisatie van ‘n nieuwe weg jaren duren. Misschien wel 3,5 jaar . Tegen die tijd mag ! moet ! dan JAN, als grootste coalitiepartij, de nieuwe weg realiseren. Dan maar de vraag neerleggen bij de oppositie CDA – VVD of de rem er alsnog op kan.

    • oh ja…. de PvdA zal tegen die tijd wel duidelijk stelling nemen als ze klaar zijn met al hun “mitsen” en “maren”

  12. Mooi toch eindelijk een randweg.
    Zullen die diknekken waar de wel langs komt nu eens achter hun oren dabben.

    • Zo, Lepke
      jij hebt wel lef , diknekken.
      je gunt een ander nogal wat .
      kun je dat ook even voor de camera vertellen ?

  13. Je kunt het Lepke niet kwalijk nemen , hij weet niet beter……………………….Handen niet aan vuil maken!

  14. Nu denken ze dat de Randweg er gaat komen.
    Maar dan zal er toch eerst ergens nog een zak extra geld vanaf moeten komen.
    Want er zijn toezeggingen gedaan dat de gemeente niet meer als 5 miljoen gaat bij leggen.

    Men komt nu al geld te kort , en met de extra `s die erbij komen gaat het echt niet lukken.

    Het wordt dus een nieuwe Randweg of het blijft de n266
    En dat staat op video.

    • Waar het dus op neer komt is
      Dat de pv flink wat geld bij moeten geven , of dat de voorstanders langs de deuren gaan en hopen dat er flink wordt gegeven.
      De gemeente heeft al aan gegeven dat de 5 miljoen heilig is.
      En dat er nog maar 2 opties zijn .
      Nieuwe Randweg ,. of n266

  15. Weert vreest artikel 12-status, en welke kant gaat Nederweert op……………?

  16. Bart, ter verduidelijking voor de burgers:

    Artikel 12-status
    Een gemeente met een artikel 12-status is een Nederlandse gemeente die onder financiële curatele is gesteld door het Rijk vanwege een structureel slechte financiële situatie. Deze gemeenten krijgen van de rijksoverheid extra geld in ruil voor een streng financieel toezicht. Zo moeten de gemeenten met de artikel 12-status voor grotere uitgaven toestemming aan het rijk vragen.

    Niveau van lasten is voor 2015 € 36.489.000
    Gereserveerd voor randweg is/wordt: € 4.875.000, waarvan € 3.600.000 pas in 2019 en waarmee we dus een voorschot nemen op toekomstige ontvangsten (terwijl tendens landelijke politiek is, dat we het met steeds minder moeten doen)! Broekriem gaat dus fors aangetrokken worden…….! Randweg gaat dus ZEER FORS DRUKKEN op gemeentelijke begroting, waarmee dus aangetoond dat budgetoverschrijding “killing”is!

    Wat valt me tevens op in begroting 2015: voor Budschop (Kanaalboulevard) wordt er pas in 2020 € 250.000 en in 2021 € 250.000 gereserveerd. Ook weer een voorschot op…… Zou ook maar postje opnemen voor onkruidbestrijding van Kanaalboulevard als dat perceel braak blijft liggen tot 2020. Eén voordeel: hebben we geen zicht meer op huis van Breukers vanuit Budschop….!

  17. Als ze nou 2 jaar geleden meteen waren begonnen ,dan was het nu tenminste eindelijk klaar geweesd.zonder die boeren die altijd het laatste woord willen.

    • Wie is hier nou een boer met zo’n domme opmerkingen? En zijn het allemaal boeren in het buitengebied. Misschien moet wat frisse lucht scheppen (buiten)!

      • Nou Pietje, volgens mij worden er vooral gewone maar wel gefortuneerde burgers door gedupeerd?
        Maakt het voor de betrokkenen niet minder erg natuurlijk….en dat meen ik uit de grond van hart, zal wel niet geloofd worden, maar toch.

        Maar wat mij wel tegen de borst stuit is dat de degene die hier continu op reageren het doen lijken of heel Nederweert tegen de aanleg is. En soms compleet onnozele argumenten (sluipverkeer van Venlo naar Helmond via waatskamp/uliker, kom op zeg???) gebruiken om mensen aan hun kant te krijgen.
        Ze praten over verkwisten van geld, maar willen wel door procederen en daardoor de kosten onnodig hoog opdrijven terwijl ze heel goed weten dat de weg er gaat komen….

        Als ik rondvraag in mijn omgeving staan juist veel Nederweertenaren positief tegen de nieuwe weg. .Ze lezen deze discussies ook, maar voelen zich niet genoodzaakt om te reageren.

        En politiek gaat niet over vrienden maken,( ik zag een opvallende naam op de lijst bij JAN staan afgelopen gemeenteraadsverkiezing, benieuwd of hij volgende keer weer “betrokken” is ?) maar over visie.
        Mackus en Evers worden hier vaak door de stront getrokken, maar zij weten wel hoe politiek werkt, moeten knopen doorhakken die hun voorgangers niet aan durfden en zitten er niet in om hun eigen tuintje te redden, om het zo maar te zeggen.

        Daar is lef voor nodig! Zeker Mackus verdient krediet, hij staat voor wat hij vind, zelfs als hij klappen kreeg omdat hij tegen wietteelt is!!!

        Kom maar op met die emmer stront, ik heb mijn zuidwester alvast opgezet 😉

        • Beste Sjaak, je zit nogal verlegen om een emmer s…

          Of nou gewone of gefortuneerde burgers worden gedupeerd doet volgens mij niet ter zake. De mate van emotie/persoonlijke betrokkenheid is waar het om gaat en dat is voor iedereen anders.

          En natuurlijk zullen tegenstanders eerder/meer reageren dan voorstanders. Zij voelen zich persoonlijk geraakt en de voorstanders zullen denken: geen handen aan vuil maken want trein loopt! En zoals met alles: sommige argumenten zijn meer of minder inhoudelijk & feitelijk en/of juist. Maar daar hebben zowel voor- als tegenstanders ‘last van’.

          En als iemand die persoonlijk geraakt is ZIJN geld wil spenderen aan procederen dan is dat zijn goed recht. Zo werkt ons rechtssysteem nou eenmaal.

          Als ik rondvraag in mijn omgeving (en blijkbaar hebben wij een compleet andere omgeving), dan hoor ik het meest: financieel risico en is dit nodig.

          Politiek boeit me niet zo. En inderdaad weet Mackus hoe politiek gekonkel werkt. Maar “knopen doorhakken” en lef/visie. Hierover hebben wij niet dezelfde mening. Mooi voorbeeld is het geweldige eenrichtingsverkeer in Nederweert.
          Maar als hij op de foto kan, dan is ie er als de kippen bij. Als ik hem zie, dan moet ik altijd denken aan de sketch van Van Kooten en De Bie over wethouder Hekking uit Juinen:

          http://www.youtube.com/watch?v=DHhEa-wNgdE

          • Bedankt Pietje voor het mooie filmpje,
            Kunnen wij toch ook nog een keer lachen met al het gedoe en ellende.

    • Men zou ook kunnen zeggen B&W is de weg kwijt , en nu proberen ze een nieuwe weg aan te leggen.

  18. Je bent me net voor…! Wat een blaataap!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie