Skip to content

CDA is voor nadere uitwerking randwegvariant

30 oktober 2014 | 19:53

Overzicht alternatieven randweg NederweertN266 NederweertRuim 20 jaar is er over gesproken en eindelijk is er meer duidelijkheid. Tijdens de raadsvergadering van 28 oktober jl. heeft het CDA een positief advies gegeven om de voorkeursvariant voor een nieuwe randweg om Nederweert nader te onderzoeken. Het CDA vindt dat een drukke provinciale verbindingsweg door de dorpskern niet toekomstbestendig is.

CDA is voor nadere uitwerking

Dat omwonenden van het voorkeurstracé bezwaar hebben is het CDA niet ontgaan. Daarom moet goed gekeken worden naar overlast beperkende maatregelen. Daarnaast heeft het CDA samen met de VVD een motie ingediend waarin aandacht wordt gevraagd voor de verkeersveiligheid van aangrenzende bestaande wegen. De motie is door de gemeenteraad aangenomen.

Nu de gemeenteraad een positief advies heeft uitgesproken voor nader onderzoek naar de voorkeursvariant, komen de andere varianten definitief te vervallen. Alleen een opwaardering van het huidige tracé (de N266 langs het kantaal) behoort nog tot de mogelijkheden. Dit zou het geval kunnen zijn indien op basis van het nader onderzoek wordt besloten niet over te gaan tot aanleg van de voorkeursvariant. Maar eerst moet provincie begin 2015 nog besluiten of de voorkeursvariant verder wordt onderzocht.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik citeer “Het CDA vindt dat een drukke provinciale verbindingsweg door de dorpskern niet toekomstbestendig is.”. Met de motie wordt “aandacht gevraagd” voor de verkeersveiligheid van aangrenzende bestaande wegen.
    Bedenk als CDA ook eens dat een alternatief iets verder van dorp (o.a. Molenweg) een hoop mitigerende maatregelen kan besparen. Waarom niet door Pustjens gaan i.p.v. rechts erlangs: scheelt veel overlast voor Kerneel. (Pustjens is al gehalveerd door grondaankoop: geef hem dan een goed alternatief voor bedrijfsverplaatsing); En dan over bestaande Peelsteeg op 14 aan.

    Nu de gemeenteraad een positief advies heeft uitgesproken voor nader onderzoek naar de voorkeursvariant, komen de andere varianten definitief te vervallen. Alleen een opwaardering van het huidige tracé (de N266 langs het kantaal) behoort nog tot de mogelijkheden. Hiermee zet je de oogkleppen op voor andere creatieve alternatieven en heb je geen keuze meer!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie