Skip to content

VVD wil oplossing Randweg die haalbaar is

Redactie
1 november 2014 | 10:48

Advertentie

Raadsvergadering Randweg NederweertIngezondenbrief

Op 24 september heeft ons College een voorkeur uitgesproken voor een tracé voor de Randweg N266. In de volgende stap in de marsroute om tot een vernieuwing van de aansluiting tussen A2 en N266 te komen was het op 28 oktober aan de gemeenteraad om hun advies uit te brengen ten aanzien van een voorkeurstracé. Geen eenvoudige keuze, want alle opties hebben voor- en nadelen die zwaar meewegen. Alle fracties waren zich hiervan terdege bewust dankzij het grondige onderzoek dat de laatste jaren is verricht. Zoals nogmaals is bevestigd tijdens eerdere themaraden in de Pinnenhof, de protestacties en door de inspraken tijdens de gemeenteraadsvergadering, zijn er voor elke optie voor- en tegenstanders met de soms heftige emoties die gepaard gaan met dit onderwerp. Zoals benadrukt tijdens de avond zijn wij van mening dat elke bagatalisering van deze gevoelens onterecht is. Immers, wij realizeren ons ook dat niemand er blij mee kan zijn zo’n weg in de tuin te krijgen. De VVD gaat ervoor om een oplossing te creëren die haalbaar is en maximaal draagvlak binnen de samenleving zal blijven behouden.

VVD wil oplossing die haalbaar

Het advies dat voor lag was een randweg ten westen van de kern Nederweert, met een aansluiting ten zuiden van brug 14, en een parallelweg tussen de Heerweg en de rotonde bij de Molenweg. Dit advies konden en kunnen wij ondersteunen, mede dankzij de grondige werkwijze die gepaard is gegaan bij de totstandkoming hiervan. Eerder heeft de VVD aangedrongen op een goede verbinding voor langzaam verkeer, zoals fietsers en landbouwvoertuigen. Dit aandringen heeft onder meer geleid tot de toevoeging van de parallelweg.

Het huidige tracé van de N266 heeft als groot nadeel dat er geen ruimte is voor het werkelijk aanpakken van overlast van de weg door toepassing van geluidswerende maatregelen. De oversteek van de N266 bij Brug 15 heeft al meermalen voor ongevallen gezorgd, doordat veel voetgangers, fietsers, auto’s, motoren en vrachtwagens zich op een beperkte ruimte verplaatsen. De randweg om de kern, zoals door het College voorgesteld werd, vergroot de veiligheid en geeft mogelijkheden om ruimte te bieden aan alle verkeersdeelnemers. Deze randweg is daarom een structurele verbetering. Wat ons betreft heeft de huidige route van de N266 te lang gezorgd voor overlast en is het te lang een fysieke scheiding tussen de kernen Nederweert en Budschop geweest.

Het advies is een stap in de goede richting om tot een oplossing te komen. De volgende stappen zullen onder andere grondiger onderzoek moeten inhouden naar de effecten van een randweg. Deze onderzoeken zullen gedetailleerder zijn dan tot nu toe en ook verder ingaan op alle effecten zoals we die vooraf willen weten. Er is nog een lange weg te gaan voordat de eerste schop de grond in gaat. Nu voorzien we overlast door toename van verkeer op Molenweg, Uliker en Herstraat. Wij vinden dat dit zoveel mogelijk bestreden moet worden. Wij hebben daarom samen met het CDA middels een motie het College opgeroepen om de gevolgen van deze mogelijke veranderingen in kaart te brengen en samen met omwonenden een plan te maken om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te optimalizeren. De omwonenden hebben wat ons betreft uitstekend laten zien volwaardig gesprekspartner te zijn. In de verdere ontwikkeling rekenen wij op een constructieve bijdrage van alle betrokken partijen. De VVD blijft een scherp oog houden op de ontwikkelingen. Uw hulp en inspraak zijn hierbij uiterst welkom.

Advertentie

31 Reacties

  1. Wat ons betreft heeft de huidige route van de N266 te lang gezorgd voor overlast en is het te lang een fysieke scheiding tussen de kernen Nederweert en Budschop geweest.

    Weten de mensen van VVD ook dat er nog een kanaal ligt tussen de kernen Nederweert en Budschop ??

    maximaal draagvlak binnen de samenleving , is niet veel van te merken dat er maximaal draagvlak is

    De oversteek van de N266 bij Brug 15 heeft al meermalen voor ongevallen gezorgd, doordat veel voetgangers, fietsers, auto’s, motoren en vrachtwagens zich op een beperkte ruimte verplaatsen.

    Het ergste ongeval vond plaats na wijziging van de verkeersrichting en het maken van de éénrichtingsweg van brug 15 door de gemeente

    samen met omwonenden een plan te maken om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te optimalizeren.

    mooie verhalen waar de gemeente tot nu toe in gebreke is gebleven, advies van 15 stakeholders wordt genegeerd , of gaat het nu alleen om de omwonende van de Molenweg, Uliker en Herstraat ?

    Uw hulp en inspraak zijn hierbij uiterst welkom. Nu , pas ?
    Nu alle andere opties van de baan zijn ? Ik denk dat de 15 stakeholders de VVD al goede hulp en adviezen hebben gegeven.

    Gewoon nooit meer op VVD stemmen , dat is het beste advies

  2. Wat John zegt.

    Aanpassen huidige tracé verdient de voorkeur. Zowel financieel als mbt draagvlak.

    Bijvoorbeeld een korte duiker bij brug 15 zodat er een vaste ononderbroken verbinding (twee richtingsverkeer!) naar Budschop ontstaat en het doorgaand verkeer ongestoord voorbij kan.

    • Bijvoorbeeld een korte duiker bij brug 15 zodat er een vaste ononderbroken verbinding (twee richtingsverkeer!) naar Budschop ontstaat en het doorgaand verkeer ongestoord voorbij kan.

      Als ze hier nou eens mee beginnen.
      Waarom nog onderzoeken doen , en jaren onnodig voorbij laten gaan.
      Het is ook beter voor de bewoners van Budschop en de n266
      In plaats van een nieuwe Randweg ,die niet nodig is en niet gewenst is.

  3. Volgens het “grondige onderzoek” dat verricht is, blijven er nog steeds 1900 auto’s per etmaal over het huidig trace rijden. Dit wordt lekker druk op de boulevard. Dit vindt de VVD blijkbaar een aanvaardbaar aantal.
    Of hebben ze de stukken misschien helemaal niet gelezen en praten ze gewoon het CDA na?
    Heb vanaf mijn 18-de een stem op de VVD uitgebracht, maar dat is nu afgelopen. Zolang ik nog in deze gemeente woon, gaat mijn stem naar Carla van het JAN!

    • Goede beslissing Tjeu,

      en Ja, ze praten volgens mij ook het CDA na en zijn inhoudelijk niet helemaal goed op de hoogte.
      Carla gaat het druk krijgen.

  4. Mooi gepraat allemaal weer .
    Maar het is duidelijk dat de vvd niet goed op de hoogte is.
    De vvd geeft hier aan dat de n266 geen opties is voor hun.
    Alleen het gedeelten al van landbouwvoertuigen.

    Maar even een vraag tussen door.
    Als er een grondige werkwijze ( onderzoek) is geweest , waarom moet er dan nog verder worden onderzocht?????????

  5. Vraag me af waarom de laatste weken het verkeer zo slecht doorloopt, vooral bij McDonald’s randweg richting A2! Zou toch niks te maken hebben met die 7 technicus dat ik laatst op een Zondag ochtend vroeg zag werken aan de verkeerslichten daar in de beurt? Zou toch niet waar zijn dat “iemand” wil hebben dat mensen denken dat er te veel verkeer via de huidige randweg rijdt en dat er misschien een nieuwe moet komen dat toevallig daar uitkomt bij McDonald’s/A2? Nee joh, zo sneaky zullen ze niet zijn in de politieke!

  6. Nu ook de VVD de weg volledig kwijt! Van het CDA wisten we het al.

    Hallo hallo VVD coryfee.

    Uit uw ingezonden stuk blijkt dat U uit Uw nek staat te kletsen en dat U zich in de materie weinig danwel niet heeft verdiept.

    U meldt dat de toevoeging van de parallelweg door de VVD is bewerkstelligd en dat dit betekent dat er een goede verbinding tot stand is gebracht voor het langzame verkeer t.w. fietsers en tractoren.
    Wellicht is het U ontgaan maar de Bredeweg wordt afgesloten. Om het verkeer uit Boeket eo nog een mogelijkheid te bieden om de kern te bereiken, wordt er een parallelweg aangelegd, bestemd voor alle verkeer. In Boeket zijn er ook gezinnen die een auto hebben. Jawel ook in het achterlijke buitengebied zijn er gezinnen met een auto. En zeker nu dit gedeelte van Nederweert geamputeerd wordt, is het prettig dat U er toch nog voor gezorgd heeft dat men Nederweert kan bereiken maar dus ook met de auto. Het CDA heeft U erin geluisd om de amputatie door U te laten oplossen en U bent er dan ook met open ogen ingetuind. Goed werk van Mackus c.s.
    Tip! Neem eens een kijkje in ons prachtige buitengebied, U bent er waarschijnlijk nog nooit geweest.

    U meldt dat er op de huidige N266 geen ruimte is voor geluidswerende maatregelen.
    Het betreft hier ca 10 aanwonenden waar geluidshinder een probleem zou kunnen zijn echter hier zijn voldoende maatregelen te treffen om dit op te lossen. Voor de rest van de aanwonenden zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om hun leefbaarheid verder te verbeteren.

    U meldt dat de bestaande weg te lang een fysieke scheiding is geweest tussen Budschop en de rest van Nederweert.
    Zolang de mens nog niet over water kan lopen zal deze scheidng blijven bestaan.

    Tot slot meldt U dat samen met omwonenden van de nieuw aan te leggen randweg naar oplossingen moet worden gezocht om de geluidsoverlast en de leefbaarheid te optimaliseren. U zegt dat U goede ervaringen heeft met de stake-holders’ inbreng.
    Ook hier heeft U blijkbaar niet in de gaten gehad dat de stakeholders op een misselijkmakende manier zijn geschoffeerd door het college van B&W.
    De nieuwe stake-holders die U op het oog heeft, kunt U beter grafdelvers noemen. In dit geval het delven van hun eigen graf en met de grond die er vrij komt kunt U dan een mooie geluidswal aanleggen. Twee problemen opgelost.

    U zult scherp toezien dat het verdere proces goed zal verlopen.
    Dat wordt lastig danwel onmogelijk zijnde horende doof en ziende blind.

    Wat zal Uw achterban blij zijn met zo’n doorstastende en scherpzinnige afgevaardigde.

    Ik wens U heel veel wijsheid.

    • Dit gaan zij niet leuk vinden.
      Burgers die het door hebben hoe de zaken in elkaar zitten.
      In het buiten gebied zitten niet alleen maar boeren , en denk er aan boeren zijn echt niet dom.
      Maar ook de burgers in het Dorp zelf beginnen steeds meer te begrijpen hoe de vork in de steel steekt.
      Maar daarom hebben ze bewust het buiten de verkiezingen gehouden.Denk ik

      • ik denk dat zij van deze nog niet hebben gehoord.

        wat je zaait zul je oogsten

        • wat dacht je van deze: de deksel komt van de beerput

          • Ik kan hierop maar 1 antwoordt geven.
            EN DAT GAAT STINKEN!!

    • Kleine correctie het stuk Bredeweg vanaf Molenweg tot cafe de Treff dat wordt afgesloten Bredeweg vanaf de Kerkstraat tot de Molenweg dat blijft gewoon open

      • Ton,
        Dat is het nou net . Daar waren wij al van op de hoogte, via dit stuk wat afgesloten wordt moeten de mensen van Boeket normaal naar Nederweert. Dat gaat dan niet meer. Tenminste ik mag aannemen dat je wel weet waar Boeket ligt.

      • Ton, die weg die open blijft is die waar straks nog meer sluipverkeer overheen gaat. Daar heb je nu geen last meer van, want bent nu toch weg daar.

  7. Goed & treffend gesproken! Spijker op zijn kop

    • Inderdaad Pietje , maar zullen ze het ook begrijpen ?
      Is moeilijk als je Oost Indisch doof bent.en daarbij steek blind, Dit is een dubbele handicap , genezing helaas niet meer mogelijk. VVD in landelijke peiling ook al omlaag, het gaat de goede kant op.

  8. Uit de reactie van de VVD blijkt duidelijk dat zij de stukken niet gelezen hebben. Hoe vaak heeft de VVD tijdens de vergadering gezegd dat zij bang zijn dat de provincie het besluit neemt, net zoals in Leudal. VVD heeft niet door dat in Leudal het toch iets anders ligt. In Leudal is men het erover eens dat er een nieuwe weg moet komen, De noodzakelijkheid in Leudal is aanwezig.
    Bij ons is geen noodzakelijkheid. De randweg is niet nodig, brengt geen meerwaarde, is geld verspilling waarvan wij als inwoners in de toekomst de rekening van krijgen.
    Maar het is niet alleen de VVD, die de stukken niet gelezen heeft. Ook binnen het CDA is er nauwelijks gelezen! De uitslag was al vooraf bekend.
    VVD loopt fijn aan het handje met het CDA mee. En waar naar toe? De VVD in ieder geval naar de afgrond!!
    Elly jammer voor jou,
    Adieu!
    De meerderheid van de raad heeft de inwoners in de steek gelaten. Het positieve van deze hele zaak is dat inderdaad de inwoners van Nederweert zien hoe er “politiek” bedreven wordt. De mensen zullen dit niet langer accepteren.

  9. WAAR VERHAAL !!

    Petrus was ongerust. Er kwamen hoe langer hoe minder mensen naar de Hemel.
    Hij had bijna niets meer te doen….
    Dus riep hij één van de Engelen bij zich en zond hem naar de aarde.
    Ga eens kijken,”zei hij , wat daar allemaal gebeurt en waarom wij zo weinig volk binnen krijgen.”
    De engel ging naar de aarde en bleef een lang week-end alvorens terug te keren en verslag uit te brengen bij Petrus. Kijk zei hij ,”Het is geen wonder. De meeste mensen zijn slecht , allemaal valsaards en echtbrekers, dieven en huichelaars en egoïsten en ze sexen er maar op los.. De goede mensen zijn op de vingers van een hand te tellen. Petrus was onthutst . Hij dacht daar lang over na , maar omdat hij niet wilde afgaan op één opinie , besloot hij nog een andere engel [stakeholder ] te zenden met dezelfde opdracht.
    Toen die na een week terugkwam zei deze tegen Petrus , “Het is waar. De mensen zijn zeer slecht. Bijna allemaal valsaards, leugenaars en dieven, ruziemakers en bedriegers, en het is sex wat de klok slaat.
    En in Nederweert daar wil een wethouder van …..Ons.CDA… zelfs een onnodige randweg gaan aanleggen…rampen daarbeneden.
    De goede mensen zijn op de vingers van één hand te tellen…Petrus voelde zich machteloos.
    Na veel nadenken besloot hij een e-mail te sturen aan de GOEDE MENSEN , om hen moed in te spreken en hen te feliciteren met hun goede levenswandel en dat ze maar moesten blijven vechten tegen die overbodige Randweg.
    En weet je wat er verder nog in die mail stond……………………….?

    STEM VOORTAAN OP CARLA en haar JAN.

    • Beste Jacqueline
      Mooi geschreven , maar Helaas een waar verhaal.

  10. Ze hebben het steeds over de veiligheid van de n266 langs het kanaal, maar volgens het testrapport van de ANWB waarin alle provinciale wegen op veiligheid zijn getest doet de N266 het doet nog heel erg goed en blijkt één van de veiligste provinciale wegen te zijn 4 sterren. Maar 4% van de provinciale wegen haalt deze 4 sterren.
    Dus argument verbetering van de veiligheid kan ook de prullenbak in.
    Wat hebben wij nog meer ?

    zie ANWB rapport http://www.anwb.nl/binbestand/lidmaatschap/syc/KL131180%20EuroRAP%20LIMBURG_web.pdf

    pagina 8

    • wedden dat ze dat bij B&W niet weten 😀

      • Nee, blijkt wel van niet, want zij willen een 4 sterren weg terug brengen naar een 1 sterren weg .
        Wat de stakeholders al hebben aangegeven wordt nu ook nog eens ( onafhankelijk ) door de ANWB aangetoond. met een ondergrondse doorgang bij brug 15 kan deze weg zelfs een 5 sterren weg worden, en die zijn er nog niet in Limburg , maar is wel een streven van de ANWB.

  11. Mensen, vandaag hebben we in het Weekblad de bevestiging van ons bange vermoeden gekregen. De Raad en B&W hebben (28 okt)Nederweert in dezelfde positie gebracht dan Leudal..
    In het artikel staat letterlijk dat: “…..een principe besluit genomen hebben over het voorkeursalternatief wordt dit alternatief gedetailleerd uitgewerkt.. …………Voordat we beginnen met de gedetailleerde uitwerking wordt dit plan van aanpak voor ADVIES voorgelegd aan de gemeente raad”.
    Dit betekent dast indien de raad dan zegt dat zij het toch niet zien zitten dan zal de provincie (Patrick v/d Broek) roepen: “Dit past niet, dit is niet netjes, jullie hebben zelf dit trace als voorkeur op gegeven en nu willen jullie niet”.
    Patrick boos dus gaat gemeente (Mackus ) snel naar de provincie met excuses en zeggen dat “sommige mensen het niet goed begrepen hebben”.

    Maar hebben wij in de raadszaal wethouder Mackus niet horen zeggen dat: “er nog niets definitiefs is en dat de Raad het laatste woord heeft..”

    • Dus waar het op neer komt is.
      De nieuwe Randweg of de n266
      Dan wordt het de n266 andere opties zijn van de baan.
      Maar een zakje met geld laat sommigen mensen raar denken.

  12. John,

    Ik heb het vandaag op de radio gehoord, was benieuwd hoe de N266 eruit kwam.
    Weer duidelijk. Ben benieuwd of onze burgemeester nog steeds zo trots dat hij de raadsvergadering van 28 okt heeft mogen voorzitten!

    Het wordt steeds duidelijker dat deze vergadering een blamage is voor heel Nederweert.

    • Laat de hele VVD maar bij van Iersel naar de koeien gaan kijken, want daar gaat de weg nu niet komen. dat is onderling al geregeld, dus als cadeautje een uitstapje met de hele VVD tussen de koeienstront.

      • John
        VVD en koeienstront , is dat zoiets van zoek de verschillen?

          • Heeft de VVD bij van Iersel niet geleerd dat je wanneer je een koe gaat melken en deze leeg is dat je niet door moet blijven melken !!! de koe wordt dan ziek , uierontsteking ! Dit is hetzelfde als burgers door laten betalen als de portemonnee leeg is. Nu zitten we met een zieke economie.

  13. google Chubby Checker – Limbo Rock


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie