Skip to content

Wokmuziektheater geeft jong talent een kans in nieuwe Opera

Redactie
13 november 2014 | 19:35

Advertentie

WOKMUZIEKTHEATER WeertOp vrijdagavond 28, zaterdagavond 29 november 2014 om 20.15 uur en zondagmiddag 30november 2014 om 14.30 uur, brengt “WOKMUZIEKTHEATER” uit Weert de komische opera Die verkaufte Braut van Bedřich Smetana op de planken van het Munttheater in Weert. Naast het vaste koor van de vereniging en een grote dansgroep valt dit keer vooral het grote aandeel van jonge professionele talenten op.

Wokmuziektheater geeft jong talent een kans

Marie en HansJong talent
Het orkest Frascati Symphonic uit Leuven bestaat sinds 2007 en biedt jonge musici en solisten orkest- en podiumervaring aan via kwaliteitsvolle pedagogische orkestprojecten, waaronder één reisproject. Dat is dit keer de begeleiding van de opera Die verkaufte Braut in Weert. De hoofdrollen worden gezongen door de talentvolle jonge sopraan Anna Majchrzak uit Rotterdam en de bekende tenor Ben Heijnen uit Roermond. Twee andere rollen worden gezongen door Raoul Reimersdal en Luke Mitchell, beiden veelbelovende studenten van Frans Kokkelmans, docent solozang aan het conservatorium van Maastricht. In de opera komt ook een circusoptreden voor. Dit wordt op verrassende wijze ingevuld door het jonge Vlaams-Nederlandse duo van Circus Katoen: Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries. Wenzel en KezalWOKMUZIEKTHEATER geeft jong professionele artiesten een unieke kans zich verder te bekwamen en levert daarmee een brede en belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van talentvolle studenten en professionals aan het begin van hun carrière. Muzikale leiding en arrangement zijn in de vertrouwde handen van Joop Dieteren, vaste dirigent van het koor. Yvonne Meulen uit Weert, ook bekend onder de naam Faracha van de gelijknamige buikdansschool, is verantwoordelijk voor de dansonderdelen en de algehele regie is wederom in handen van John van Cauteren.

2014koor en dansers

Het verhaal
De opera vertelt het verhaal van Marie en Hans, die verliefd zijn op elkaar en willen gaan trouwen. Dan blijkt dat Marie door haar ouders is beloofd aan Wenzel, de slome, stotterende zoon van de rijke Tobias Micha. Onder druk stemt Hans toe Marie, voor een fiks bedrag, los te laten. Hij bedingt wel dat ze alleen met een zoon van Tobias Micha mag trouwen. Marie snapt niet hoe Hans haar zo maar kon “verkopen”. Maar als puntje bij paaltje komt, blijkt Hans een list te hebben verzonnen: hij is namelijk ook een zoon van Tobias Micha, uit een eerder huwelijk. Marie heeft nu de keus en drie maal raden voor wie ze kiest……….

Extra’s
Drie kwartier voor aanvang van de uitvoeringen wordt een inleiding gegeven over de opera Die verkaufte Braut. Teneinde het verloop van de voorstelling goed te kunnen volgen, wordt voor een Nederlandse boventiteling gezorgd. Na afloop van de voorstelling op 29 en 30 november vindt er in de foyer van het Munttheater een meet en greet plaats met het artistieke team, solisten, koorleden en overige medewerkers.

Info en kaartverkoop
Entreeprijs € 21,50 inclusief pauzedrankje en programmaboek.

Diner en brunch
Teneinde van het theaterbezoek aan “Die verkaufte Braut” een feestelijke uitgaansavond of middag te maken, verzorgen wij vóór de uitvoering van vrijdag 28 november en zaterdag 29 november een operadiner en zondag 30 november een operabrunch bij Hostellerie Munten, Wilhelminasingel 276 te Weert met aansluitend de uitvoering.

Meer informatie is te verkrijgen via Peter Niessen (06 83573052), info@wokmuziektheater.nlwww.wokmuziektheater.nl / www.facebook.com/Wokmuziektheater.
Kaartverkoop aan de kassa van het Munttheater 0495-513575 of via de website www.munttheater.nl en http://www.wokmuziektheater.nl/kaartverkoop.html.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie