Skip to content

Bewaakte fietsenstalling Weert blijft behouden

Redactie
14 november 2014 | 11:27

Advertentie

bewaakte fietsstallingRuim 4 weken geleden startte Weertenaar Ibrahim Doslu een petitie voor het behoud van de bewaakte fietsenstalling aan de Hegstraat. Aanleiding was dat het college van B&W in de begroting voor 2015 had voorgesteld om de bewaakte fietsenstalling te sluiten. De Weertenaar verzamelde in 4 weken tijd ruim 3.000 handtekeningen voor het behoud van de bewaakte fietsenstalling. Naast de 3.000 steunbetuigingen kreeg de initiatiefnemer ook steun van de PvdA, SP en Weert Lokaal.

Bewaakte fietsenstalling blijft behouden

Tijdens de begrotingsbehandeling op 12 november maakte de initiatiefnemer gebruik van zijn spreekrecht. “Wij, inwoners van Weert vrezen dat verdwijning van de bewaakte fietsenstalling niet zonder gevolgen zal zijn. Duizenden fietsers uit Weert en omstreken zullen aan hun lot worden overgelaten, waaronder ouderen met een elektrische fiets. Fietsendiefstal en andere problematiek zal in zekere mate toenemen. En daar zitten wij niet op te wachten. Nederland is een land waar we massaal de fiets gebruiken als vervoersmiddel. Een stad kan dus niet zonder bewaakte fietsenstalling.” Aldus de intitiator.

Tevens werd een motie ingediend door de PvdA, SP en Weert Lokaal. En met succes! Tijdens de begrotingsbehandeling op 13 november werd de motie unaniem aangenomen. Wat betekent dat Weert een bewaakte fietsenstalling zal houden, weliswaar op een andere locatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie