Skip to content

Presentatie van zes mogelijke varianten nieuwe Randweg N266

Redactie
24 oktober 2012 | 10:53

Advertentie

Op maandag 5 november vindt vanaf 19.00 uur in zaal Centraal een informatieavond plaats over het project Randweg N266 Nederweert. De gemeente Nederweert en de provincie Limburg zetten in op een duurzame verbetering van de verbinding tussen de provinciale weg N266 en de snelweg A2. Met een werkgroep van belanghebbenden, ook wel stakeholders genoemd, is de afgelopen maanden een aantal varianten besproken en bepaald. Deze worden tijdens de bijeenkomst toegelicht.

De huidige N266 doorsnijdt de kernen Nederweert en Budschop. Dat heeft nadelige gevolgen voor de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en de verkeerscirculatie in deze kernen. Het heeft ook een negatieve invloed op de bereikbaarheid van Nederweert en Midden-Limburg in regionaal opzicht. Een betere en duurzame verbinding en bereikbaarheid bieden kansen voor ruimtelijke en economische ontwikkelingen in Nederweert en de regio.

Om tot een nieuwe weg te kunnen komen, moeten de nodige onderzoeken plaatsvinden. De notitie Reikwijdte en Detailniveau beschrijft o.a. wat er wordt onderzocht, hoe het wordt onderzocht, wat de probleemstelling is, welke knelpunten er zijn, wat de doelstellingen zijn en welke oplossingen (alternatieven) onderzocht worden. Ook bestaand beleid, vastgestelde beleidsnota’s en -plannen worden in de NRD meegenomen.

Met de werkgroep van belanghebbenden zijn ook mogelijke varianten van globale tracés besproken. De werkgroep kon daar varianten aan toevoegen. De mogelijke tracés zijn vervolgens opnieuw besproken. Dit heeft geleid tot zes varianten die in aanmerking komen voor een milieueffectenstudie. Deze studie moet in beeld brengen in welke mate de verschillende varianten aan de doelstellingen voldoen, wat de gevolgen van de verschillende gekozen varianten zijn en welke maatregelen genomen kunnen worden om negatieve gevolgen te voorkomen of te beperken. Zover is het echter nog niet. De verwachting is dat de effectenstudie in het eerste kwartaal van 2013 van start kan gaan.

Bron: Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie